Karácsonyi ámokfutások

2008.11.30. 14:49 | Horváth Oszkár | 44 hozzászólás »

Feje tetején a karácsony - ahogy eddig is, tudom, hogy nem mondok semmi újat. De azért elmondom. Kellemes hírek külföldről:

  • Egy 50-80%-os akciókkal nyitó áruház bejárati ajtajában álló eladót agyontapostak a vásárlók. Holnap nem ő nyit.
  • Néhány embert kórházba szállítottak, volt, akit csak odafelé.
  • Egy másik helyszínen két karácsonyi bevásárló lelőtte egymást egy boltban. Gondolom az utolsó Megaman-en vagy He-Man bábun veszhettek össze.
  • Ne ítélkezzetek, Budaörsön majdnem ugyanez volt pár éve.

Remélem, rádől a fa az ilyen hülyéjére, amikor a csúcsdíszt rakja fel az alumíniumlétráról mérlegállásban. Vagy odaég a kaja. Vagy elsózza a bejglit. Nem tudom, hogy képzelik, hogy jó lehet a karácsony, ha ilyen ámokfutás előzi meg. Ennél talán már csak az durvább, amikor Hans elfoglalja a Nakatomi Iparvállalat toronyházát, benne Bruce Willisszel és nejével, de az csak film. A cikk folytatódik »

Most már nekem is van géppisztolyom, "ho-ho-ho" (Drágán add az életed)

Egyéni felelősség

Megfelelési kényszer van. Ki vesz jobb ajándékot? Ki szereti jobban a másikat? Az iskolai/céges húzásokon bemondott értékhatárt első évben csak 1000, következőben már 2000 Ft-tal haladod meg. Mi a barátaimmal az elmúlt 10-15 évben ehelyett ajándék-lúzerségi versenyt rendezünk, kibeszéljük, melyik pina-mintás pulóver vagy megszerethetetlen ismeretlen funkciójú tárgy volt a legelrugaszkodottabb elképzelés.

Könnyen papolok persze, mondani könnyű, de a célt, hogy örömöt láss a másik szemében, még mindig könnyebb rohanással és pénzzel elérni, mint gondolkodással. Pláne, ha elég jól ismerjük az illetőt, hogy szeressük, de annyira nem, hogy tudjuk, mivel szerezzünk örömet. Ezért nehéz ajándékozni. Nekem már nincsenek különösebb igényeim. Az elmúlt néhány évben egy dolgot kértem kifejezetten karácsonyra: meglepetést. Mindegy, csak ne tudjam előre. Meg is kaptam.

A versenyszektor sara

Amit a magánszektor hozzátesz a színvonal lehúzásához, az egyrészt az opportunista vállalkozók (és országok) által gyártott különböző fogyasztási cikkek és díszítő tartozékok, az életveszély legkülönbözőbb variációival, valamint az egyre ordenárébb pénzügyi műveletek.

Egyre jobban érezzük, hogy pénzért vesszük az örömöt, mert az áruházak és pénzintézetek kommunikátorai képtelenek diszkréten kezelni az anyagi oldalt. Ünnepi akciók: spóroljon családján, szeressen most 30%-kal olcsóbban! Hitelek: megoldják, hogy intézményesített körülmények között költsük el a névnapi, nőnapi, szülinapi és akármilyen ajándékkeretet jó előre, 250-400%-os THM mellett. És figyelmességből még házhoz is jönnek a tartozásért. Persze, rúgjanak még egyet a szakadék szélén ácsorgóba, dobjanak egy mézesmadzagot a mindig eggyel nagyobb cipőben masírozni kívánó magyar embernek. Aki meg még nincs a szakadék szélén, de felélte hitelkeretét, annak bővítsék a keretet, hízzon csak a havi törlesztőrészlet!

Hogy a fentinél valamivel kevésbé ótvaros, vérmes jelenség is említésre kerüljön: strigulázzátok, az ünnepek előtt hányszor kell mégis készpénzzel fizetni kártya helyett, és mennyivel többször mentek ATM-hez. Az már apróság emellé, hogy az "Ünnepelj ma velünk!" felszólításnak eleget sem tudsz tenni, mert egyes áruházak úgy gondolják, ők szarták a legendát, ezért nem árulnak emberkólát.

SMS

Ez ki ne maradjon... mindenki mérlegelje ezt is, és a közösségi oldalak üzenőfalain történő jókívánságokat is. Vagy próbálja meg egyszer ugyanilyen módon részvétét kifejezni, és akkor ráérez a komolyságára. Inkább a síri csend. Ezt a témát külön fejtegethetném. Számomra az SMS is egy tolakodás, mert muszáj rá viszontbájologni. Mintha valaki berúgná a bejárati ajtót, miközben ajándékokat adtok át, hogy "ja, csak beköszönök, amúgy megyek is már". Nyilván kikapcsolás, némítás, savval leöntés jár ilyenkor a mobilnak.

Futottak még...

Még két elég jelentős mozzanat van, ami szúrja a szememet. Az egyik, hogy a fenyőfák ára az ünnep közeledtével nem csökken, de utolsó nap kidobnak 200-at, amit nem adtak el. Jóbarátok Phoebe talán egyet megment belőlük, hogy legalább boldogak legyenek, ha már el kell száradniuk.

A másik, hogy bár számomra, a nem vallásos ember számára ez a szeretet ünnepe, ne felejtsük el, hogy jó sokan elvileg a megváltó eljövetelét ünnepelik. Elvileg. Akik elmennek az éjféli misére, nem felejtették el, mit vár el a szakvezetés. Nem tudom, mennyi ilyenkor a hiányzó. Én azért a bajszom alatt eldúdolok egy Happy Birthday Jézust, és elképzelem, ahogy szegény ül 1 azaz 1db ajándékkal egy kihullott levelű fa alatt, amin 3 dísz van, és csak a kisgyerekek őszinte leveleinek, és az én zenélős Happy Birthday üdvözlőlapomnak örül, mert mindenki más elfelejtette a szülinapját.

Legalább SMS-t nem kap.

Címkék: vallás düh

2008.11.30. 14:49 44 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://oszkarsag.blog.hu/api/trackback/id/tr39795319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elmebaj 2008.11.30. 16:41:29

A pénz megölte a szeretet ünnepét is. Mindennél és mindenkor fontosabb, hogy ki ad a másiknál jóval drágább ajándékot. Ezért nem ünneplem én a karácsonyt. Mert a féktelen pénzszórásról szól az egész, nem a családról.

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2008.11.30. 16:52:50

Nálunk évek óta nincs ajándékozás, a család nagyon népes és ha mindenkinek megfelelő ajándékot szeretnénk , aminek tényleg örül, akkor karácsony napjára agyvérzést kapnánk a sok futkározástól. Ezért döntöttümk így, minden évben összejövünk és azzal ünnepelünk, hogy együtt vagyunk. Kizárólag a gyerekek kapnak ajándékot, mert nekik az a fontos leginkább, nincs megbeszélve semmilyen összeghatár, de valahogy mindegyikünk érzi, hogy mennyi az annyi. Jókat eszünk, iszunk és egész nap együtt vagyunk. Inkább a karácsonyi menüre fektetjük a hangsúlyt, ami szintén úgy működik, hogy megbeszékjük ,hogy ki mit csinál meg otthon, majd hozza el az összejövetelre. Nekem erről szól a karácsony, és mióta megszűnt az ajándékozási kényszer sokkal jobban várom.

Így is működhetne: -Hé én 5000 ft szánok rád!
-Akkor én is, de nem tudom mit vegyek neked.
-Én sem, tudod mit cseréljük el az ötezresünket.


Nem szabad hogy erről szóljon.

Sikamlós Jim DiGriz 2008.11.30. 16:57:10

Elmebaj: robot vagy, abból is a kifejezetten idegesítő fajta, aki roppant buta, de meggyőződése, hogy ő sokkal több és okosabb, mint a többi. Nyilván csak úgy lehet ünnepelni, mint mindenki más - vagy egyáltalán nem.

Bizonyára nagyon 'edgy', meg lázadó ez a duma, de remélem, a családod nélküled azért ünnepel, és nem hagyják, hogy elbaszd nekik.

radiris 2008.11.30. 17:10:04

A sok bunkó, HD-ready plazmatévére hitelt felvevő gyökér megérdemli a sorsát.

Az unokaöcsém (5 éves lesz januárban) újságolta, hogy az oviban versenyeztek, hogy ki fogja a legdrágább ajándékot kapni. Őt körbeállták és kiröhögték, mert elmondta, hogy az apja (a nagybátyám) mindig sk. farag neki összerakós fa-biszbaszokat karácsonyra - ő nem így mondta :)

Mila 2008.11.30. 17:18:36

Nyíregyházán,a Korzó nevű,relatíve új bevásárlóközpont óriásplakátján ez áll:

A vásárlás ünnepe

mellette karácsonyfadíszek,girland,stb...

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.11.30. 17:31:43

@Mila: ez ultragáz :) Szeretek vásárolni, jó lenne minden évben megemlékezni róla. Mondjuk december vége felé, akkor úgyis ráérünk, mert nem kell menni dolgozni. Csak a boltok állandóan bezárnak ilyenkor, ejnye. Szervezés kérdése az egész.

@Bogi: azért sokkoló, amikor a családi karácsonynál rájössz, hogy te már nem tartozol a gyerek kategóriába. Nálunk is lényeges a kaja, kicsit lánykérősre, kicsit elsőrandisra terítünk, gyertya, bor, whiskey, keménydrogok, és megesszük a döglött állatot. Aztán járni alig tudunk a kajától, de kinyitjuk az ajándékokat, ha szűk körben vagyunk, esetleg közben szétfingjuk a lakást, de ebből is tudjuk, hogy magunk vagyunk.

Az utóbbi 10 év két legjobb karácsonya az volt, amikor a család külföldön élő tagjaival kiegészültünk egyesültünk, egyszer ott, egyszer itt. Toporogtunk a lakásban kétszer annyian, szétidétlenkedtük az egészet. Hiányoznak, tök nem érdekelt semmi, csak hogy egyszerre vagyunk egy helyen. Mikulásos szappanbuborékfújóból fújtunk össze mindent buborékokkal, és fuldokoltunk. Az úgy rendben volt.

perverz pityu 2008.11.30. 17:35:05

legalább őszinte az az óriásplakát.
tiszta vicc az egész cirkusz.
senkinek semmit nem veszünk! ez alapszabály karácsonykor.

lekvárteszielanagyit 2008.11.30. 17:35:13

következőt

mamaottmarad 2008.11.30. 17:36:12

Az óvodások taplók. Ugyanúgy nem tanulnak meg szépen ünnepelni, mint a szüleik. Kitől? Babinéni megmutatta ugyan, hogy készíthet mutatós ajándékot szárított almaszeletből, sólisztgyurmából, és vécépapírgurigából, de oda se neki. Ő legót akar, ájpodot és legújabbbarbit. Könyvet még véletlenül se.
A bejgli legyen omlós, sok tőtelékkel, mazsola nékül.
Hogy a Karácsony a családi összetartásról szól? Nekik az smafu!

katácska! · https://www.facebook.com/kata365 2008.11.30. 18:19:59

túlélni Karácsonyt? :-)
lehet okosan is csinálni... én speciel nem veszem ki a részem a lökdösőseiben-tolakodósdiban-dicsekedősdiben viszont karba font kézzel röhögöm a népet, mikor kapkodva próbálja beszerezni az ajándéknakvalót dec. 23-án, minekután én már dec 3-án megteszem ugyanezt. Nem kell mindent az utolsó percre hagyni! :-) Amúgy a legjobb az egészen, hogy beindult a forralt bor szezonja. :-)

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2008.11.30. 18:31:27

És a Provident reklámjai....na az szokott még nálam gyilkolni. szamurájkarddal vágnám szét a céget. egyszer voltam a versenytársuknál (hasonló kedves cég) állás interjún. hála istennek, hogy nem vettek fel. sajnálom a kiszolgáltatott és buta embereket. A legrosszabb kombináció....

Elmebaj 2008.11.30. 18:36:21

Jim DiGriz:

Elmehetsz a fenébe az egyedi véleményeddel. Ha neked ez jön be, hogy több évre eladósodsz egy alkalom miatt, akkor megérdemled magad. De az, hogy névtelenül osztod az észt, és egyenesen seggfejnek titulálsz, az már több a sokknál. Te is azok közé tartozol, akik ész nélkül szórják a pénzt, és te is pénzben méred az emberek szeretetét. Szánalom. Miért nem lehet tiszteletben tartani mások véleményét??

hash · http://hash.freeblog.hu 2008.11.30. 18:39:18

szívemből beszéltél, csak az a baj, hogy ezt már rengetegen, rengeteg helyen, rengeteg féle képpen leírták/elmondták, mégsem változik semmi.

az én taktikám egyébként a szesz: rokonoknak ajándékba (szigorúan személyreszabva), barátokkal gyomorba, aztán meg egymás nyakába borulás hajnalban! a karácsonyi kill 'em all kimarad, ellenben a jókedv és az öröm garantált, igaz a meglepetés elmarad...

hatja 2008.11.30. 18:41:07

És bizony, milyen új dolog is ez, fennmaradtak a negyedik századból is iratok, amelyek a karácsony elanyagiasodásáról panaszkodtak. De nektek is kell valami öröm, hogy másoknál különbnek érezzzétek magatokat :).

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.11.30. 18:41:14

@Overdrive: igyekeztem kerülni a cégnevet ;) Állítólag a buta de szorgalmas sem jó kombináció.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2008.11.30. 18:46:08

O! megtaláltam a szőnyeg alá söpörve!

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2008.11.30. 18:50:53

Vegyen fel hitelt, garantáljuk, hogy emlékezetes legyen a karácsony! (naná, vagy három évig ez lesz a mindennapi gondod!:D)

Elmebaj 2008.11.30. 18:53:46

Miért kell az, hogy másoknál különbnek érezzem magam? Minek egy háztartásba 5 plazmatévé, 4 kandalló, meg 3 bőr ülőgarnitúra?

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2008.11.30. 19:00:50

Sajnos a Karácsony már rég nem az, aminek lennie kellene..
A Húsvét sokkal jobb:
jacint.blog.hu/2008/03/24/husvet_vs_karacsony

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2008.11.30. 19:06:03

Szerintem arról mindenki saját maga dönthet, hogy hogyan ünnepli a karácsony. Egyszerűen figyelmen kívül kell hagyni a reklámokat, ahelyett inkább tessék diótörni a beiglibe.:)

bákkéjk 2008.11.30. 19:37:24

Eddig minden karácsonykor boltoztam. Most kipróbálom, hogy milyen, ha saját magam alkotok valamit. Karkötő, nyaklánc, egyéb kis csecsebecse. Lehet nem iparművész darab, de én csináltam, és meglepetés, és ajándék.

Ha meg a célszemély lehurrogja, akkor értelmetlen onnantól vele foglalkozni, mert ezzel a te igyekezeted, és odafigyelésed, és az erre ráfordított időt hurrogta le. Fontosabb, hogy mit kap, mint az hogy gondoltál rá. Innentől arra a személyre nem tudsz őszintén számítani.

(Ha van valakinek spéci leírása ilyen home made nyaklánc témában, az dobhat linket)

blügy-blügy 2008.11.30. 19:47:43

Veszek plazma tv-t cetelem hitelre (mert annál hülyébb már nem lehetek), három évig fizetem vissza a tripláját, de már karácsony után bedöglik a tv, és valamilyen indokkal nem javítják garanciában, meg sehogy sem.
Ismerek ilyen embert! :) Meg olyant is, aki 5 évig fizetgette a kölcsönt a kocsira, pedig három hónap után ellopták neki :D :D :D
Egyik sem én vagyok. ehe...ehe...!

0xFFFF 2008.11.30. 19:52:34

"Elmebaj 2008.11.30. 16:41:29
A pénz megölte a szeretet ünnepét is. Mindennél és mindenkor fontosabb, hogy ki ad a másiknál jóval drágább ajándékot. Ezért nem ünneplem én a karácsonyt. Mert a féktelen pénzszórásról szól az egész, nem a családról. "

Megölte ott, ahol van rá fogékonyság, ahol sosem szólt sem szeretetről, sem családról. Nálunk ez az ünnep mindig meghitt és szinte pár óra alatt kiheverem az egész évet, amikor este átadjuk az ajándékokat és utána eszünk, majd akár hajnalig ülünk a karácsonyfa fényeiben és beszélgetünk, nevetünk. Ha nem lenne ajándék, akkor is ilyen jó lenne a hangulata és a hatása. Mert nem a dobozról szól.

Sikamlós Jim DiGriz 2008.11.30. 19:56:00

Elmebaj: mellélőttél, életemben nem vásároltam még ajándékot hitelre, nincs plazmatévém, az autóm nagyjából annyiba kerül, mint másnak a TV-je... de azért kösz, mert a második kommentedből már látom, hogy jól ismertelek meg az első alapján.

1. Névtelenül? Mi? A te nicked több, vagy jobb, vagy mi van?
2. Örülök, hogy csak arra nem válaszoltál, amit felvetettem. Ha más sokat költ karácsonykor, az neked miért mérgezi meg az egészet? Talán mert tucatember vagy? Nem lehet, hiszen akkor hogy írhatnál ilyen remek dolgokat, amit szinte minden 15-16 éves feltalál egyszer.
3. Ugyan azt speciel nem mondtam, hogy seggfej vagy, de a világért sem cáfolnám.

Sikamlós Jim DiGriz 2008.11.30. 19:57:12

bákkéjk: ezzel a nickkel nem tudod a home-made pearl necklace receptjét? :D

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.11.30. 20:05:16

@bákkéjk: én tudok valakit, aki pont ma csinált ilyen nyakláncot, és ráadásul egy angyal. Hobbiboltban vett vmi gyurmát, golyócskákat csinált, fogpiszkálóval kilyuggatta, aztán beküldte a sütőbe. Mert nem talált olyan színűt sehol, mint a felsője :-) Szerintem tök jó lett.

Malachi 2008.11.30. 20:30:16

Én ezzel úgy vagyok, hogy valójában sehogy. Ki a fenét érdekel, hogy ki hogyan oldja meg magának a Karácsonyt? Aki akar, készít szép nyakláncot és/vagy karkötőt száraztésztából, és annyi. Aki akar, vesz hitelre plazmatévét, hurrá, legyen vele boldog. Alapvetően azt a felvetést nem értem, hogy aki vásárol Karácsonykor, az mindenképpen csak hülyebarom lehet, mert ugye csak a pénz, a pénz. Én el tudom képzelni, hogy Karácsonykor MINDENKI boldog lehet arra a néhány órára, amíg látja, hogy a kis családja örömmel táncolja körbe a tésztakarkötőt és/vagy plazmatévét. Mindenki örömet akar szerezni valahogy, és semmi szükség rá, hogy ezt akárki megpróbálja megítélni.
Szóval, kb. úgy gondolom, mint 0xFFFF.

s4v32s 2008.11.30. 20:34:16

azért a saját készítésű gagyinál nincs gázabb dolog, utána az ember pakolgathatja, mert kidobni sértés, de rakni sem tudja sehova, mert a mázolmány a falra haza vágja az egész lakást, a drótból hajlított bizsu csúnya is szúr is, meg azért legyünk már egy kicsit komolyak persze a fantáziának semmi sem szab gátat, milyen saját készítésű ajándékkal lehet legjobban kibaszni a másikkal?

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2008.11.30. 21:05:40

Hát szerintem meg igenis kedves dolog saját készítésű ajándékod adni, lévén ez a szeretet ünnepe. Nyilván a főnökének senki nem fog karkötőt füzögetni. Amúgy egy vásárolt ajándék is kerülhet arra a sorsra, hogy soha senki nem használja, de nem is dobja el. Példáül egy ocsmány nyakkendő, nem is tudok mondani hirtelen rosszabb ajándékot, "húúúú a Janinak még kellene valami, jól van veszek neki egy nyakkendőt, és ki is pipálhatom!"
A plazmatévéről meg annyit, hogy ha valakinek van rá pénze, vegye meg, de ,hogy valaki azért vegyen fel hitelt, hogy karácsonyra megajándékozhasson egy plazmatévével valakit. Hát én konkrétan nem lennék valami boldog, ha mondjuk a szüleim tennék ezt. Mert nem erről kellene ,hogy szóljon az ünnep. Kisebb ajándékoknak is lehet örülni, nem kell azért bárkinek is adósságba vernie magát , hogy lásson egy csillogó szempárt.

Malachi 2008.11.30. 21:34:10

Bárminek lehet örülni. De mi volna, ha legalább Karácsonykor képes volna mindenki magában tartani a rengeteg eszét és erkölcsi érzékét, és nem nyilvánítaná ki, hogy ő bezzeg mennyivel jobban csinálja, és hagyná a többi embert, úgy, ahogy van? Egyrészt kicsinyes, másrészt álszent dolog.
A blog bejegyzés amúgy korrekt, csak a felesleges vitára reagálnék itten.

Amphiprion ocellaris 2008.12.01. 18:02:24

Szeretem még az erőltetett céges Karácsonyt, megfűszerezve az ún "húzással". Ilyenkor általában kihúzod egy olyan kollega nevét, akiről semmit sem tudsz, de rádrakják a terhet, hogy vegyél neki frappáns ajándékot. Ez kb. annyira egyszerű, mint bejutni a Roxbury-be. Innentől kezdve jogosan hergelem be magam, mert külső kényszer hatására kell kipuhatolnom egy olyan ember igényeit, aki a hétköznapok során kb. csak annyira érdekel, hogy ne legyen büdös, ha már egy irodában ülök vele. Csak az az egy dolog vigasztal, hogy valaki az irodában most totál tanácstalanul ül egy cetlivel a kezében, amelyen az én nevem áll, és azon lamentál, hogy mit vegyen ennek a mogorva majomnak.

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.01. 18:48:43

Esetleg próbáljátok ki azt, ha még nem volt céges húzás - vagy jövőre -, hogy amikor benyúltok a kalapba, akkor 4-5 nevet húztok ki, viszont beraktok helyette 4-5 cetlit a saját nevetekkel. Mókás lehet utána az ünnepség, ha jól választjátok meg az arányokat, az ajándék nélkül maradt minoritás nem mer szólni, mert azzal elrontaná a hangulatot.

Bizalmas félrekacsintások keretében névcserélések megkezdődése 1 héttel a húzás után. "Te kit húztál? Nem a XY-t húztad? Nem cserélünk?"

Ne felejtsük el az ajándékozással járó bepiálást és abból eredeztetett dugásokat se. A töredékéről szerzel tudomást. Még kisebb töredékében veszel részt.

Jó esetben töredék1 > töredék2 > 0, minden egyéb sorrend frusztráló lehet.

Amphiprion ocellaris 2008.12.01. 19:15:02

Ma húztunk. Azért írtam habzóból... Sok kellemetlenséget megspórolhatnánk, ha lehetne egyból dugópartnert húzni.

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.01. 20:23:48

:))) Ha ugyanabból a kalapból lehetne húzni a dugópartnert is, abból azért volna némi kavarodás, de valamilyen jelölgetős módszerrel tényleg rövidre zárhatnák már a dolgot! Vega kaja bezzeg van a menzán bazmeg.

A munkáltatónak is érdeke a megfelelő munkakörülményeket biztosítani. Pl. vállalati intraneten belül be lehetne pipálni, hogy kiket szeretgetnél meg. Ők is bepipálnák. Akik esetében így összejönne közös találat, azok értesülnének róla, a többiek egyáltalán nem. Így a menedzsmentnek se kéne aggódnia, hogy átverik, és a feszültséglevezetések száma is maximalizálódna.

Javasolnám ezt legalább iwiw bővítésként.

Fenyegetések:
- Sok lenne a Select All + Submit.
- Az IT-sok meghekkelnék a találatokat, és kénytelen lenne az ember olyanokat is behúzni, akiket be se jelölt.
- Egyenetlenség, többszörös túljelentkezés.

white_widow 2008.12.02. 15:59:59

Szevasztok!

Én ma kihúztam Interstellar Overdrive-ot. Tudja valaki, ki ő?
Csaj lehet, mert az intraneten bejelölt, mint potenciális dugópartnert.
előre is kösz...

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2008.12.02. 16:05:27

Nem ő egy Bandi.....lebukott a blogommban, mert Andrásokat köszöntöttem, és magára vette. Persze neki is szólt a köszöntő.

Amphiprion ocellaris 2008.12.02. 16:22:11

Ha én kihúznám Interstellar Overdrive-ot, ajándékoznék neki egy normális nick-et...

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2008.12.02. 18:59:15

AO! Átvenném a tiédet egy jó birkó, vagy szkander társaságában! :)

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.03. 00:02:21

Micsoda bagoly mondja verébnekségek!

Azért az én blogomban jó lenne lányok, ha engem akarnátok húzni, mármint nem ajándékra, hanem a másikra, de persze nem sértődöm meg. Azért leírom, hogy nem mindenben a meglepetést szeretem. Jobb az elővigyázatosság.

Néhány jellemző emlék korábbi húzásokról:

- Én... én magamat húztam! (Tök utolsónak.)
- Na akkor mindent vissza a kalapba!
- De... akkor valaki másnak is magát kellett húznia!
- Egyáltalán nem.
- De jó, hogy páros számúan vagyunk, különben nem lehetne húzni.
- ...

Amphiprion ocellaris 2008.12.03. 10:21:27

A legbénább nick-ed mondjuk tényleg neked van.:)
Nade amit még meg akartam említeni: bevásárlóközpontok közelében, azok parkolóházaiban óriás dugók, könnyű testi sértésbe forduló koccanásos balesetek. Mindez persze a szeretet égisze alatt. Látott valaki (EVÖR) jókedvűen vásárló embereket Karácsony előtt?

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2008.12.03. 20:16:16

A "mit vegyek a barátnőmnek" kérdés tud tojásfeszültséget okozni, lehet ez az ok. Idén részemről megoldva.

white_widow 2008.12.04. 09:37:57

Bandi lenne? - Ritka női név...
Tuti jár pilates-re...

white_widow 2008.12.04. 09:40:34

Ocellaris, a nickedből ítélve, nekünk ellenben lenne közös témánk.
Ne aggódj, ez nem a klasszikus meleg ismerkedős duma, téged soha nem húználak szívesen. Sem meg, sem ki...

Oszkárság

Nem művésznév, nem rajzfilmnév. Azon kevés dolgok egyike az életemben, ami nem vicc. A titkos szuperhős nevem Mr. O, a blogjaimban nosferato néven publikálok, a barátaim pedig Oszinak szólítanak. A nevem Horváth Oszkár. Néha felhúzom magam.

onkenyes-201504.jpg

oszkarsag-2015-in.jpg

Friss topikok

Feliratkozás

Egyéb címkék



süti beállítások módosítása