A lényeg, hogy illedelmesen köszönjetek!

2017.05.11. 10:57 | Horváth Oszkár | szólj hozzá »

screen_shot_2017-05-11_at_09_53_21.png


Ismét emlékeztetnék, hogy kik között élünk. Egyrészt a "Hujber-héten" (H-nap), amikor a MŰVÉSZ úrnak igazán elgurult a gyógyszer, és a falán, cikkben, majd két reggeli műsorban előadta, hogy Jézus nem halt meg, csak egy 10 éves fiúra ráejtettek egy keresztet, akkor a kapcsolódó rádióműsor után a kommentelők egy része diadalittasan dőlt hátra. Mert leírta, hogy ugyan, beszoptátok, hát Hujber csak A
lföldi Passióját promózza. Arról persze már nincsen beszélgetés, hogy jé, a lófaszt promózta, meg sem említette, nem is utalt rá se ő, se a produkció, meg nem is játszott benne.

Aztán amúgy az, hogy évek óta krézi a csávó, az nem téma. Sőt, minden őrült a passiót promózza, így nem kell foglalkozni azzal, hogy állatok között élünk állatokként. Az már a bulvárlapok oldalára való csak, nem a közbeszédbe, hogy otthon nem annyira a Zen-béke honol, pedig ugye Hujbernek az alkohol "csak egy eszköz", csak tudni kell jól használni. És ő tudja használni, ezért tart spirituálisan jóval előrébb, mint mi.

És ez mind az emberi természet alapcsomagjában van, ez van, bármelyik lakóházban találsz egy ilyet. De hogy a szomszéd néni azt nyilatkozza, hogy "SEMMI BAJOM A MŰVÉSZ ÚRRAL, MINDIG ILLEDELMESEN KÖSZÖN", az számomra a horror. Az "autós táskám zipzárja elszakította a sárga csekket" utáni

második legkádáribb proli mondat, amit valaha hallottam.

Milyen referencia ez az erkölcshöz, emberismerethez, a másik megítéléséhez, hogy ha illedelmesen (mert az kijár!) köszön, akkor rendes ember? Na de ha nem... aaaaakkor meg nem az! Aki nem köszön, az hazudik, aki hazudik, az lop is, és aki lop, az csikkeket nyom el ötös tanuló, rendesen köszönő kisfiúk szemgolyójában, és máglyára tett villamosszékben a helye! Hogy még mindig ott tart a kibaszott humán-térfigyelő rendszer és neighborhood-watch, hogy ha bemegyÜNK valahová, köszönÜNK, és evés előtt kezet mosUNK, és ha a zebrán átmegyÜNK, akkor megfogJUK egymás kezét, és aki ezeket a Társadalmi Együttélés Íratlan Szabályai című sose létezett, de naponta hivatkozott könyv szerinti első paragrafusokat sem teljesíti, azt be kéne zárni. És különben is lettetek volna katonák, akkor tudnátok, mi a rend, rohadt gördeszkás haramia útonállók!

Ugye ki meddig jutott az oktatásban, valaki már akkor bukik, amikor még pöttyöslabda a jele. Aki a 8 általánost sem végezte el, az nyilván abból próbál normatívát faragni, hogy aki nem tudja megkötni az óvodai naposkötény masniját a háta mögött segítség nélkül, na AAAAZ nem rendes ember. Én se tanultam meg olvasni, mégis rendes ember lett belőlem! És különben is, én is ültem 9 évet egy gyerekkórház ellen elkövetett vegyifegyver-támadásért, mégis rendes ember lett belőlem! A szomszéd 1-2 hete nem hallom, hogy síron túli hangon elvörösödve üvöltözne a családjával, akik a fürdőkádban összebújva remegnek és sírnak. Remélem, nem beteg a szentem!!! Jobb lesz kihívni a rendőröket, nézzenek már rá, hogy jól van-e, mert már hiányzik.

Ez az Eichmann Adolfka is mindig olyan illedelmesen köszönt pedig.

Karlendített, 45 fokban, nem 44, meg 46. És olyan illedelmesen segített vinni a hálós szatyromban a friss tejet, frankfurtert, meg a second-hand aranyozott kandellábereket és a befőttesgumiba göngyölt kicsit összevérezett Vaszaryt. És milyen fess volt abban az egyenruhában! Utána bezzeg megfordult a Petőfi Goethe utca minden menyecskéje! A legények természetesen nem, akkor nem voltak buzik, csak az ógörögöknél, meg most. Közte nem! És ez a fess ember, ez legalább volt katona!!!! És meg volt borotválkozva. Ahogy KELL. És fénylett a csizmája. Ahogy ILLIK! Ezek azok a dolgok, amik számítanak. AKKOR MÉG TUDTAK UDVAROLNI! Ezt a mai fiatalok már nem értik. Régen minden jobb volt. 1944-ben például egyenesen pazar. #yoloka

A portások országában mindenki a saját neveltetéséből próbál mindenkire érvényes szabályt kovácsolni, az is, akinek az utolsó oktatási élménye hogy a kutyus azt monjda vau, meg persze az is, aki doktordoktor.

10 emberből 8 nem érti a "szabad lesz" és a "kötelező lesz" közötti különbséget sem. A legjobbakat kívánom az emberiségnek, még tán teszek is érte, csak könyörgöm, beszélnem ne kelljen egyikükkel se.

A lényeg viszont, hogy illedelmesen köszönjetek.
Akkor nem lesz baj.

(Update: a fenti poszt valamiért a Facebooknak nem felel meg, és törölte. Ettől talán külön még szebb a világ...)

Címkék: vélemény düh yoloka

2017.05.11. 10:57 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://oszkarsag.blog.hu/api/trackback/id/tr1312497869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Oszkárság

Nem művésznév, nem rajzfilmnév. Azon kevés dolgok egyike az életemben, ami nem vicc. A titkos szuperhős nevem Mr. O, a blogjaimban nosferato néven publikálok, a barátaim pedig Oszinak szólítanak. A nevem Horváth Oszkár. Néha felhúzom magam.

onkenyes-201504.jpg

oszkarsag-2015-in.jpg

Friss topikok

Feliratkozás

Egyéb címkék



süti beállítások módosítása