Visszatekerős TV

2008.11.17. 19:51 | Horváth Oszkár | 9 hozzászólás »

5 napja van visszatekerős tévé itthon. Nagyon jó, oda tekerem, ahová akarom. Tekeredik, pöndörödik, mint a DNS. Mára sikerült kimondanom a legvalószínűbb mondatot, amely ennek az eszköznek a jelenlétében elhangozhat:

- VÁRJÁL he! A reklámhoz vissza lehet tekerni?!

Csak mert nem hallottam, hogy ha SMS-t küldtök, akkor mosógépet lehet nyerni, vagy tényleg valakinek a görénye Piri fapina. De így akkor vissza lehet tekerni az egész reklámig, ha lemaradsz róla, vagy véletlenül megnézni a múlt heti időjárásjelentést, és emiatt kútban talált kutyává ázni. Vagy ha elég ügyes vagy, és leadják a tévében, amint Pélórázó Mária üzeni szegény Obamának, hogy gratulál a Miszter Prezident választásához, akkor azt 23x visszatekerheted. Vagy át.

Amúgy hiszek benne, hogy ez megváltoztatja világot.

BEFORE: rohadjak meg, én is mindig főműsoridőben vagyok a legfáradtabb, amikor már semmi másra nem vágyom, csak hogy belémlapátolják a kontentumot, ledöglök tévézni, és egyáltalán nem azt nézem, amit kéne. Közben van már 40 magyar csatorna, jobbnál jobb műsorokkal. Az életem folyik el a tévé előtt, heti 10, havi 40, évi 4-500 óra. Azért csak elbaszunk országos szinten félmilliárd órát évente, és akkor még csak a dolgozó lakosságot számolom, levonva azon kötélidegzetűeket, akik nem tévéznek.

AFTER: beállítom 2 hétre előre, mi érdekel. Elfáradok, ledöglök a tévé elé, és megnézem valamelyik felvételt. Röhögök egy jót, megtudok valami újat, gyarapodom, és többé nem határozza meg az életemet a műsorstruktúra. Ha pedig még így se találnék olyat, ami az épülésemre szolgál, még mindig ki tudom kapcsolni.

Karácsonyra kérnék akkor most egy ilyet minden háztarásba, népnevelő jelleggel. Lássuk, mit választ az ország, ha nem csak térben (a csatornák között), de időben (a késő esti műsorokból, a mondanivalóból) is választhat. És szűnjön meg a médiára mutogatás, a vélelem, hogy A vagy B a szánkba adja a gondolatokat, és népbutítás folyik.

És mondá az Úr: TÉVÉZŐDJETEK!

Címkék: média reklám kéretlen

2008.11.17. 19:51 9 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://oszkarsag.blog.hu/api/trackback/id/tr97774260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2008.11.21. 12:27:20

akarok majd ilyet az új lakáááásbaaa! hozd majd át!

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2008.11.21. 14:14:03

Ezt tényleg megváltoztaja majd a világot,én is szeretnék egy ilyet.
Ha egyszer lesz egy új lakásom, akkor majd befogadlak, és te leszel a felelős azért ,hogy mit nézek meg a tv-ben. Ja igen és a helyesírást is újravesszük, körülbelül a másodiktól. :-)

camparisoda 2008.11.21. 17:14:52

Mire nálunk beszerelték, leállt a kedvenc sorozatom. Nem baj, lesz máááásik. :)

Mostantól lesz@rom a celebeket! Tőlem vacsizhatnak, kirándulgathatnak, promózhatnak bármelyik csatornán, és általában elmehetnek bárhová. A mi életünket már csak a visszatekerős távirányítóért vívott harc fogja meghatározni. Höhöm.

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.11.22. 09:00:09

Tartalomfelelős leszek. A szabadidő irányított eltöltését jóelőre tervezem, szabadidőm szervezem, és felváltva alszom ágyakban, hogy még az alvásminőségem is tökéletesítsem. Így 40 éves koromra 67 leszek. Primszám.

Camparisoda, szép az e-mail címed.

amitlatok (törölt) · http://amitlatok.blog.hu/ 2008.11.22. 10:29:58

Na végre egy kis beszámoló erről az agyonreklámozott találmányról. Amúgy nekem is kéne egy ilyen, tényleg jó lehet.

suluj · http://agyhugyko.blog.hu/ 2008.11.23. 01:54:00

lassan fél éve van ilyen odavisszatekerősfelvevőshúdeokosfrankókirály Tv-m itthon de őszintén még nem jöttem rá minek kellett, azon kívül hogy egy-két műsort felvettem de azóta sem néztem meg, de legalább van és kielégítettem mérhetetlen birtoklási vágyam :-))) éljen a fogyasztói társadalom :-)))

Flash · http://www.flashzene.com 2008.11.30. 17:42:48

Én csak azt szeretném tudni, hogy hogy van ez megoldva technikailag?! A helyesírás szerintem annyira nem gáz! Max. csak elgépelés!

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.11.30. 18:27:13

@Flash: az én helyesírásom egyáltalán nem gáz :) Van egy ilyen jellemző paraméterem, hogy az jó. A visszatekerősdi úgy működik, hogy egy 8 megás ADSL vonalon jön minden a lakásba. Ebből 2x3MBit a tévézésnek lett dedikálva - nyilván ha nem nézel tévét, akkor esetleg gyorsabb a net. Amit nézel, azt tulajdonképpen a netről tölti le. Ahogy elkezdesz nézni egy csatornát, rögzíti egy 80GB-os merevlemezre (max. kb. 50 órát), így egészen odáig visszatekerheted, amikor odakapcsoltál.

Ezen kívül vehetsz fel bármi mást is, a lényeg, hogy egyszerre két adást tudsz tölteni az internetről. Azaz:
- egyszerre 2 szobában tévézel
- 1 szobában tévézel, a másikban veszel fel
- ugyanazon a tévén veszel fel, ÉS még nézed is
- két műsort veszel fel (és az egyiket, ha akarod, nézed)

Amint ezt a határt túlléped, és már három műsort néznél, kapsz egy kérdést, hogy mi legyen, és választhatsz, hogy nézed inkább, amit épp fel akarna venni valahonnan, vagy inkább mégse vegye fel, csak hagyjon tévézni.

Nagyon jópofa, ha pl. a műsort elkezded rögzíteni, de csak 20 perccel később kezded el nézni, akkor pont áttekerheted a reklámokat. Vagy ha veszed, amit nézel, és reklám alatt elkezdesz kapcsolgatni, ha le is késed a folytatást, visszatekerheted. Ha fél órája nézel valamit és akkor jössz rá, hogy ezt meg akarod tartani, akkor a felvétel gomb egészen onnantól felveszi, amikor odakapcsoltál.

Maga a "beltéri egység", azaz set-top-box (tévé=set tetejére=top helyezendő készülék=box) meg egy mini számítógép, egy WindowsCE alapú oprendszerrel, bár ez akárhogy nyomogatod, nem derül ki. Olyan az egész, mint egy nagyon kulturált Flash program, vagy egy PS2 játék.

Van benne videotéka, 500 Ft-ért kivehetsz egy filmet, amit utána 24 órán át akkor nézel meg, amikor akarsz (és nem veheted fel:))), egyéb fizetős extrák, és ingyenesek is, mint pl. a Mindentudás egyetemének összes adása. Az elektronikusan lapozható tévéműsor már nem újdonság, ehhez viszont már van kereső is, kiadja, mikor van XY műsor, és akár 10 másodperc alatt rögzítheted, hogy vegye fel az összeset.

A barátom.

csészekávé · http://hasonlit.blog.hu 2008.12.01. 19:54:14

nekem ma jött meg. early adopterség rulez.

egyébkéntmeg az összes SZEGÁL FILMET FELVESZEM DE FEL ÁM


évfolyamtárs

Oszkárság

Nem művésznév, nem rajzfilmnév. Azon kevés dolgok egyike az életemben, ami nem vicc. A titkos szuperhős nevem Mr. O, a blogjaimban nosferato néven publikálok, a barátaim pedig Oszinak szólítanak. A nevem Horváth Oszkár. Néha felhúzom magam.

onkenyes-201504.jpg

oszkarsag-2015-in.jpg

Friss topikok

Feliratkozás

Egyéb címkék



süti beállítások módosítása