Pézsmaréce kivonat hallod

2008.12.03. 10:28 | Horváth Oszkár | 12 hozzászólás »

Érezni fogjátok, hogy ez nem reklám. Nem tartom hülyeségnek a homeopátiát, de nem is különösebben érdekel, az anyám azonban minden évben a kezembe nyom egy karton oscillococcinumot, ami vélhetőleg megelőzi az influenzát, meg még 36 más dologra is jó, még a Windows is kevesebbet fagy tőle; és hát úgy érzem, erről beszélnünk kell.

Mert ugye miből van? Itt olvasztgatom a kristályokat a nyelvem alatt, és tudni szeretném, mit nyalogatok. Ezen beszarsz. PÉZSMARÉCE máj- és szívkivonat! Kinyaltam egy kibaszott kacsát?! Egyem a kis szívét! Szinte látom magam előtt, hogy a rohadék kacsa meg se halt, hanem felépült a donorműtétből, és egy rejtett kamerán engem néz és behugyozik a röhögéstől, hogy a májával smárolok, és közben tanakodó ábrázatom elárulja, hogy magam sem tudom, ezt miért csinálom.

Eleve, amennyi madármájat meg szívet amúgy is megettem, szerintem, ha van egy jó esernyőm, még egy atomtámadást is túlélek, de ez a pézsmaréce (tényleg, milyen szó már ez, mindjárt sírok) ez még pont kell hozzá! Számoljatok velem: aszongya 1 gramm kristályban van 0.85g szukróz, és 0.15g laktóz. A TÖBBI A PÉZSMARÉCE!! Aktív hatóanyag: Anas Barbariae Hepatis et Cordis Extractum, 1x10-400. Hühh, nagy kő esett le, jól van, hízni nem fogok tőle! Ezt a remek arányt úgy érik el, ha jól értem, hogy 200-szor feloldják 1:100 ARÁNYBAN! Ha egy ember élete során átlagosan 9 pókot nyel le álmában, akkor ennyi kacsamájat (pláne oscillococcinum baktériumot) tuti beszippantok naponta még a levegőből is, a 4-es/6-os villamoson meg különösen.

Valahol van egy szám, mint az Avogadro-féle szám (6x1023), vagy az Euler-féle szám (e=2,71), ami azt jelzi, hogy ha ennyiszer oldasz fel kacsamájat cukros vízben, na akkor tűnik el belőle végleg! Bármi is marad, az 50-es években pillanatok alatt be lehetett lőni vele a rockabilly frizurát. Ott lesz a matematikusok és fizikusok nagyjai között: Avogadro-féle szám, Euler-formula, redukált Planck-állandó, Boltzmann-állandó, Donald-szívmájindex (dx). Képzeld el, hogy kensz egy zsíros kenyeret, és TUDOD, hogy 1/dx karton oscillococcinum kell hozzá, hogy legyen rajta máj is! Nobel-díj.

Az oscillococcinum baktériumra a 20-as években a spanyolnátha kapcsán figyelt fel egy francia orvos, és felsorolt 3 uszkve 49 betegséget, amiket szerinte az okoz. Azóta a feléről kiderült, hogy nem. Ennek ellenére földijei már 65 éve tömik magukat vele, ami valahol érthető, tekintve a közismert (és elismert) francia szárnyasmáj-kultúrát, aminél már csak a magyar a jobb. Lehet, hogy az Asterix-féle varázserejű csodaszerben is ez van (lásd videó). Csodaturmix órákig alibizik bazsalikommal, meg kígyógyökérrel, amíg 200-szor feloldja azt az egy szem kacsamájat 1:100 húslevesben. Bajom nem lett tőle, de amikor a nyelvem alatt van, legalább annyira röhögök magamon, mint a kacsa rajtam.

Címkék: gasztro egészség megmondás

2008.12.03. 10:28 12 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://oszkarsag.blog.hu/api/trackback/id/tr54801160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hrivnya (UAH) 2008.12.03. 18:12:34

A pézsmaréce faggyúja viszont visszafordítja a gyógyító folyamatok, vigyázz amikor kinyalod!;)

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2010.12.07. 21:05:12

de most mit csináljak ha egyszer nekem működik!
pedig rohadt drága. lehet, hogy az ára működik. Ilywn drágáért muszáj meggyógyuljak. De tényleg működik. Valaminek csak kell lenni abban a kacsában na...

stro-B · http://www.stro-b.com 2010.12.16. 13:48:33

Jáááj de örülök, hogy rátaláltam erre a postra :) Ennél jobban meg sem tudtam volna és sem fogalmazni azt amit érzek...
Az van, hogy én praktizáló gyógyszerész vagyok, és bevallom őszintén khm...nem értek a homeopátiához, nagyon egyszerű az oka, mert nem hiszek benne. Namost, történt, hogy 1 hete szenvedek a náthától és a kolléganők unszolására kipróbáltam a fent említett tablettát és azt az elhamarkodott ígéretet tettem, hogy ha használ, bizisten megtanulom a homeopátiát, de legalább kevésbé leszek szkeptkius. Egyelőre nátha:oscillococcinum 1:1, tehát még nincs veszve semmi, de ezen a poston most hangosan röhögtem, annyira igaz :D És utána számolva ööö tényleg lehet, hogy csak placebót szopogatok a nyelvem alatt bőszen...majd meglátjuk!

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2010.12.16. 19:46:09

@stro-B: nekem 5-6 gyógyszercég a legnagyobbak közül ügyfelem, de marketing vonalon, még hallomásból sem tudom, hogy valójában mik az arányok a hatóanyag vs hordozó esetében, vagy nem tudom, hogy hívják. El tudom képzelni, hogy nagyon kicsi. De azért eeeez... HA hat, akkor képzeld mennyi bajod kéne legyen, ha megeszel egy egész májat! :D Soha többé nem leszel beteg, vagy meggyógyulnak a körülötted ülők. Illetve ha ilyen jó a cucc, akkor miért halt meg a kacsa?! :D

stro-B · http://www.stro-b.com 2010.12.17. 16:13:44

@Horváth Oszkár: Akkor talán az én volt munkahelyem is :D Lényeg a lényeg, egyelőre szart sem használ az oszcillo (bezzeg az oszcilloszkóp :D ), így a téma az unatkozó rovarok sorsára (aka mitévő legyek?) jut :D

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2010.12.24. 20:07:38

gyerekek, higgyetek, nekem használ! pedig én amúgy egy kételkedő vagyok és nagyon sok minden nem használ nekem, és nem is veszem meg kétszer azt, ami nem használ, az oscillococinum újra meg újra győztesen jön ki, és én meggyógyultan...

Koshinae 2011.09.21. 14:52:35

Nekem is használt!

Megláttam az árát, aszondtam magamban: "bazegjózsi ennyiből iszok öt sört a Jägerben!"
Majd ittam öt sört a Jägerben és másnapra jobban is voltam.
Köszönöm, homeopátiás gyógyszerek!

Hatásmechanizmus a két módszernél megegyezik.

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2011.09.23. 10:32:06

"az anyám azonban minden évben a kezembe nyom egy karton oscillococcinumot, ami vélhetőleg megelőzi az influenzát, meg még 36 más dologra is jó"

nem lehetne, hogy legalább megfelezd velem azt a karton oscillocccinumot, amit anyádtól kapsz? azért egy fél karton rám férne, jön az influenza sezlony, vagy például fogadjon örökbe az anyukád!

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2011.09.23. 19:19:00

@oázis: ezt lehet, de akkor csak 18 dolog ellen véd, és nagyon para, hogy az atomtámadás elleni védelem pl melyik 18-ban van benne.

stro-B · http://www.stro-b.com 2011.09.23. 22:36:47

Véletlen visszalátogattam...:)
Mai legnagyobb sztorim a patikában, nőcinek csak a természetes (!!!) C-vitamin jó. Az ilyenekkel én már nem állok le népnevelni,de az asszisztenseknek kifejtettem, hogy Szent-Györgyi Albert azért kapta a Nóbel díjat, mert felfedezte (najó, izolálta) az aszkorbinsavat (aka C-vitamin). Az, hogy azt paprikából, kiwiből,citromból, csipkebogyóból izolálom/állítom elő, avagy C,O,H-ból az teljességgel irreleváns...a végtermék számít.
De neeem, csak a természetes c-vitamin az igazi, ki tudja mit okoznak ezek a szintetikus dolgok...facepalm, double facepalm.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2011.09.24. 00:01:40

@stro-B: ebben a szent minutumban hangzott el egy reklámban, hogy "a C-vitaminok új generációja", tehát egyrészt van többféle, és most valami egészen új. Hacsak nem kúp vagy szemcsepp, menjenek a picsába :)

stro-B · http://www.stro-b.com 2011.09.24. 13:16:05

@nosferato: a reklám annyiban igaz de egyben ferdít is, hogy a gyógyszerforma lehet új generációs. mint pl. a retard készítmények még nevezhetőek is egyfajta "innovációnak", mivel a c-vitamin mint vízben oldódó vitamin, a vizelettel távozik. Ergo, nem tudod túladagolni. Éppen ezért kb 500mg dózisnál nagyobbat _hagyományos_ formában nem érdemes bevenni, mert kipisiled. Ennyi.
Az új generációs c-vitamin max annyit tud, hogy fokozatosan szabadul fel a tablettából (kapszula inkább), így nem löketként kapja a szervezet az 1000mg-ot, aminek jó része távozik is, hanem szépen, fokozatosan. Így tudsz bevinni nagyobb mennyiségű c-vitamint.

Oszkárság

Nem művésznév, nem rajzfilmnév. Azon kevés dolgok egyike az életemben, ami nem vicc. A titkos szuperhős nevem Mr. O, a blogjaimban nosferato néven publikálok, a barátaim pedig Oszinak szólítanak. A nevem Horváth Oszkár. Néha felhúzom magam.

onkenyes-201504.jpg

oszkarsag-2015-in.jpg

Friss topikok

Feliratkozás

Egyéb címkék



süti beállítások módosítása