A japán-norvég pillangóhatás

2008.11.14. 11:50 | Horváth Oszkár | 6 hozzászólás »

Annyira szép, amikor munkám során (ahol gyakran találkozom emberekkel :)), már egy hónappal egy-egy munka befejezése elõtt összefutok "végleges.xls" nevű fájlokkal, különböző résztvevők tollából. Végleges... hogyne. Mehetsz is szabira akkor szerintem, dőlj hátra, kész van minden. Ezt követi, amikor valahol valaki elkészíti belőle a VÉGLEGES2.XLS-t. Komoly emberekkel is elõfordul. Vajon nehéz azt felismerni, hogy amikor már másodszor végleges valami, akkor az még nincs kész? Valahol VÉGLEGES7.XLS körül szokott megállni a dolog. Az angolok ilyenkor nevezik át HOLY VERSION-re.

A másik munkajelenség az, amikor nem érted, miért van sok munkád, pedig szombaton hülyére dolgoztad magad. És mint sok más dologért (beleértve a serpenyőbe fosást) ezért is a japánokat okolom. Kifejteném:

A munkámmal akkor tudok jól haladni, ha mások nem dolgoznak (ergo nem hívogatnak telefonon). Reggel 7-10 között, délután 5 után, este 10 után, és hétvégén. EZÉRT utálom a dolgozós szombatokat. Mert végre tudnék haladni, ehelyett mindenki, akinek sajtkukac van a valagában, egyfajta farmeros laza hangulatban beszédül félrészegen a munkahelyére, és egy-két régen húzódó dolgot mások nyakába zúdít.

A KÉRDÉS az, hogy ha még szombaton is munkanap van, és ki-ki a saját alibi szintjén végigdolgozza, hogyhogy hétfõn mégis ömlik reggel a szar?

  • ha mindenki szabin van 4 napig, és ha sokan még a szombatot se dolgozzák le,
  • akkor miért van az, hogy hétfõn mégis mindenki elkezd darálni reggel?
  • honnan torlódik fel a munka hétfõre, ha szombaton mindenki alibizett?
  • megmondom: JAPÁNBÓL bazmeg, és NORVÉGIÁBÓL!

Azt az istenverte mindenüket nekik. A japánok állandóan dolgoznak, alig vannak szabin. A norvégok meg olyan egészségesek, hogy betegszabira nem járnak eleget. Emiatt azokon a magyar cégeken keresztül, akiknek van japán/norvég ügyfelük, eljut a szar azokhoz a munkáltatókhoz is, akiknek nincs.

És végül ezért hívnak fel 43-an hétfõ reggel, holott szombaton minden feladatot gyönyörûen megcsináltam. Ez Horváth 18. törvénye, az úgynevezett japán-norvég pillangóhatás (lásd: pillangóhatás).

Az elmélet kiegészítése: az idõeltolódás még ezen kívül egy nagy mocskos rohadék. Volt olyan, hogy éjfélkor lefeküdtem, reggel 6-kor keltem és már volt 5 új elintézendõ levelem, mert máshol akkor van a munkaidõ, amikor én úgy szuszmákolok, hogy a nyál csorog a számból. Ha valaki nem értené, miért akarok egyszer vízibicikli-kölcsönzõs lenni, HÁT EZÉRT!

Címkék: munka megmondás horváth törvényei

2008.11.14. 11:50 6 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://oszkarsag.blog.hu/api/trackback/id/tr33768633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drout 2008.11.14. 13:21:35

megmosolyogtatott :)

Sámán Jackson 2008.11.14. 13:27:58

És mi van azzal az elméleteddel, hogy Budapesten összesen 1 japán turista van, csak amiért összefutunk vele a Hősök terén és a Nyugatinál is, azt hisszük, hogy többen vannak? :)

Tényleg eszméletlen, milyen videókkal rukkolnak elő a japánok, de a tévéműsoraik kifejezetten jók. Arra még nem gondoltam, hogy közül lenne a rejtélyes hétfői munkadömpinghez, komoly oknyomozásod miatt hétfőn már másképp fogom szemlélni a világot :-D

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2008.11.14. 14:42:40

Én egy ideje sumákban olvasom a naplódat.....és arra jöttem rá , mivel minden 5.- ben meg vannak említve a japánok, és családjuk is....neked japánfétised ven. :-)
Mond csak szereted a mangafigurákat?

PGworks 2008.11.14. 14:59:00

Nálunk meg sok munka a németektől jön. És amikor nyáron ők szabira mennek, akkor megkapjuk a nyakunkba, és ezért nyáron nálunk nehéz szabira menni. Télen meg sz.r a Balatonban fürdeni. :-)
Az XLS-ről meg az jutott eszembe, h az előző cégnél a titkárnő egy excel fájlba írta a munkások munkaóráját. Az volt a fájlnév, hogy: "ORALIS.XLS". Jót röhögtem rajta. :D

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2008.11.14. 18:00:03

nálunk benn: strategic_plan_final_version_v2.xls

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.11.14. 21:07:31

BogLÁR! Nem japánfetisizmusban, hanem szerintem japánfóbiában szenvedek inkább. Negyedfokú. Mióta látom nekik köszönhetően, hogy mi rejtőzhet egy átlagember rejtett szexuális igényei közt, félek tőlük. Amúgy imádom őket, nagyon szeretnék elmenni Japánba gyógyulni. Különben is az okos emberek megmondták, hogy ők sokkal jobban félnek tőlem, mint én tőlük.

Oszkárság

Nem művésznév, nem rajzfilmnév. Azon kevés dolgok egyike az életemben, ami nem vicc. A titkos szuperhős nevem Mr. O, a blogjaimban nosferato néven publikálok, a barátaim pedig Oszinak szólítanak. A nevem Horváth Oszkár. Néha felhúzom magam.

onkenyes-201504.jpg

oszkarsag-2015-in.jpg

Friss topikok

Feliratkozás

Egyéb címkék



süti beállítások módosítása