A Budapest TV epigrammája

2009.05.03. 14:11 | Horváth Oszkár | 5 hozzászólás »

A Comment:comon 2009. április 23-án jelent meg a hír, miszerint a BPTV-nek annyi. Vannak olyan dátumok, amik számomra az igazság eljövetelét szimbolizálják, mint akár 1789. július 14... na szerintem ez az április 23. is egy ilyen, csak kicsiben. Annyit tudtam mondani, hogy VÉGRE! VÉÉÉÉGREEEEE! Az életem egyik célja és vágya teljesül!

Órákig annyira eufórikus hangulatban voltam tőle, mintha az angol királynővel basztam volna. Persze lehet firtatni, miért örülök én ennek, hiszen bármikor odakapcsolt az ember, ugyan ökölbe szorult a keze, egyúttal mosolyt is csalt az arcára. Akármi ment. Felmerülhet a kérdés, mivel jobb egy RTL klub, ahol ugyanezt lightosabban, de halál komolyan csinálják.

Elmondom , mert nem vagyok hajlandó elismerni, hogy ami szar az szar, és nincsenek a  szarnak a Richter skála léptékeinek megfelelő, egymástól jól elváló fokozatai.

Azon kívül, hogy a Reflektor magazin a tartalma alapján ugyanazt a verést érdemelné, mint Poór Péter magyarnóta műsora, engem felháborít, hogy országosan fogható egy csatorna, ahol igénytelen az operatőr, 300 forintból van a háttér, paintbrushban rajzolták a logót, bármit meg lehet csinálni. Mikrofon lóg a képbe, nincs egy normális felirat... az a bajom, hogy azok a dolgok is szarok, amik ingyen vannak. Sőt, még azok is, amit pénzt hoznak: még a hirdetők is szarok, de ha szarok, az se baj, de a hirdetéseik is rondák, és MIDI csengőhang szintű zene megy alattuk. Nincs az szeglete a Budapest TV-nek, amire azt mondanám hogy na ez mondjuk jó

Mit keresnek azok az abroszok az asztalon, ami mögött a műsorvezető ül? Ebéd lesz? Miért van Anettka a logóban, és főleg: HOGY? Árányszélűűű veretes logggó bazmeg, az megy Anettkához, mert ő a legszebb teremtés az egész csatornán (ezt nem vitatom, sőt, elismerem). De ha már Anettka feje van a logóban, akkor miért ovális a logó, miért nem négyzet alakú? Így levágódnak a feje sarkai, ami udvariatlanság egy nővel szemben.

Miért PowerPointban meg WordArtban csinálják a feliratokat? Nincs egy iparművészetiről kibukott félhülye, akibe szorult valami jóízlés? Vagy miért nem lopnak akkor már inkább dizájnt? Minden az ég világon ízléstelen, és technikailag igénytelen, mert tehetségtelen emberek üzemeltetik ezt az adót. Nem azzal akarom összevetni, amire nincs pénzük, pl. a TV2 képírók rovatában leadott késő esti filmekkel. Az ilyesmivel nem lehet versenyezni. De az, hogy valami normálisan néz ki, arányok, normális színek, jó hangminőség, az nem kerül több pénzbe, pláne nem ahhoz hasonlítva, hogy van műsorszórási joguk és csatornájuk, és az alapszinten előírt technikai felszereléssel is rendelkeznek, ez tán nem volt ingyen.
 
Nem az a baj, hogy szart csinálnak, rendeben van hogy alacsonyra lövik be a tartalmi színvonalat, de azt is meg lehet valósítani jól. SŐT, a tévénézők 90%-a kurvára igénytelen a szellemi tartalomra, ha egész nap Kultúrház, Szósz, Beugró, Grétsy tanár úr, a Helyes beszéd, XXI. század, Pestbeszéd, Halló itt vagyunk meg A la carte menne a tévében, a kereskedelmi tévék bevételét jelentő többség lehányná a készüléket. Még azok is inkább elmennének túlórázni, akiknek addig munkájuk se volt. Hová vezetne az... Szóval rendben, a magasabb művészi színvonalra nincs igény, DE ettől még nem kell minden más dimenzióban is a szart etetni szerencsétlenekkel. A szarnak a félvállról vett  tálalása iszonyatos lenézése azoknak az embereknek, akikből élnek.

Ez olyan dolog, mint ahogy a Trabantnak is lehetett volna szögletes normális akkori Volvo, Volkswagen, Toyota vagy éntőlem Volga formája attól függetlenül, hogy papírból van és nem az autógépészet nyolcadik csodája. Nem... az ilyen helyeken percenként hangzik el az "á mindegy, jó lesz az úgy bazmeg!".

Ahhoz mérném legszívesebben a jelenséget, amikor hülyegyerekek csinálnak 4 nap alatt egy olyan szinten igényes klipet párszáz dollárból, ami megüti a hollywoodi színvonalat. Tavaly 3 épkézláb ember 4 nap forgatással, két gumipuskával és néhány fotóval hat hét utómunka árán eljátszotta partraszállást. Hárman öcsém. Az ő fajtájuk Magyarországon ezt hobbinak tekinti, és ül valami idióta munkahelyen, vagy vendéglátózik, ahelyett, hogy művészettel és televíziózással foglalkozna.

Vannak ilyen hozzáállású tévések, vannak ilyen fiatalok, játékfilm lehetőség nélküli (vagy 2 évente forgató) tehetséges filmesek, van biztos sok jó ízlésű meleg "stylist" is, aki mondjuk eltartja a kisujját a pálinkáspohártól, de legalább nem fekete bársony elé baszna ki egy nagymama kanapét műanyag gyertyatartóval díszletnek, ugyanabból a 15.000 Ft-ból!!!!! Inkább EZEK az emberek csináljanak szar nézettségű nevetséges tévét, éntőlem Poór Péter énekelhet benne, de a vendégek ne műanyag széken üljenek, és ne legyen az egyik műsorvezető szmokingban, míg a másik tréningfelsőben van, hátha senki nem veszi észre. Rétegműsor, mondjuk hogy nyugdíjasoknak szól. Ők sincsenek kevesebben, mint akik a Discoveryt vagy a TVDekot nézik. Vagy a Story4TV-n a Havas műsorát, aki sajátos önelégültsége mellett olyan hangulatot teremt a vendégeivel, amitől jobb, mint egy Fókusz Plusz, ha ugyan nem is egy Kepes, Vámos vagy Vitray. Egy ilyet ugyanannyian néznek kb. mint egy ismeretterjesztő csatornát (vagy mint egy BPTV-t), mégis a szőrtelen mellkas és aranylánc panorámájára kigombolt inget olyan stúdióberendezéssel ellensúlyozzák, mintha egy lakáskultúra újság nyílt volna ki a legtöbbet olvasott oldalnál, és nem azt érzed, mintha egy emózenekar próbatermében lennél egy csepeli sorgarázsban, vagy ki tudja hol megkötözve, és éppen diktafonról hallgatnád, hogy a bilincsed kulcsai a szemgolyód mögé lettek elrejtve...

SZAR a Budapest TV, SZAR.

Ehhez képest a divatratyi Juventus műsorvezető és Rékasi Károlyné műsora végtelenül igényes, arányos, és tökéletesen teljesíti a feladatát, a maga elé kitűzött célt: gecitrendi zselézéssel és párducos ruhában fos bulvárhíreket olvasnak fel nyámnyogva a legátlagosabb átlagembernek, akiből viszont kurva sok van, erre van igényük, és ők vásárolják fel azt a temérdek mosószert meg sampont, aminek a reklámjából a csatorna tengődik. Az RTL-nek az a kötelessége, hogy nyalja ki az ilyen átlagember picsáját, mert miattuk van reklámbevételük. És nemcsak nyámnyogva, nyelvheggyel kell nyalni, mint a BpTV, hanem hümmögve-fuldokolva, ha szolgáltatásból akarnak megélni. Ha ez nem megy, takarodjanak a jó kurva anyjukba. A Viasaton a kezdetekkor kb. ugyanennyiből csináltak normális műsorokat, Gerilla grilltől akár a Báron keresztül a mai műsorokig... na annak a szintnek a felével meg volnék elégedve.

Szerva itt, csere ott, menjetek a picsába.

A Commenten SzabóZ és Kricsi összefoglalója tökéletes terepmunka a témában, nem részletezem, mit kell tudni. Órákig röhögtem az egyik szilveszteren, amikor éjfél és este 11 között a betelefonálós műsorba még mindig nem telefonált be senki, és többször ültem értetlenkedve adásrészleteket bámulva. Láttam sokat, számomra Lexike és Tomi beszélgetése überelhetetlen. Ha az a kérdés, hogy vajon ezekhez hogyan fogunk hozzájutni, ha a BPTV kikerül a kínálatból, a válaszom az, hogy tessék áttakarodni egy 30 háztartásban nézhető kábeltévé csatornára bohóckodni, ott lesz legalább 1 néző, aki a legalját mulattatásunkra optimalizálva felteszi a YouTube-ra, mint ahogy Uhrin Benedeket is kiemelték az aranyásók a ZenitTV-ből, és legyen elég ennyi.

Címkék: vélemény tv megmondás beleszarás

2009.05.03. 14:11 5 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://oszkarsag.blog.hu/api/trackback/id/tr971100334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

indeus · http://kinema.blog.hu 2009.05.03. 22:47:59

budapest tv száksz
nincs rip, ez már kijárt nekik, mint nicky santoronak a bézbólütő.

ata4100 2009.05.04. 08:48:42

Úristen! :P A cikk nagyon tetszett, egyetértek, de azért ez a videó is tükrözi a színvonalat... elég gáz... Mondjon le! :P

Fricsek · http://fridabogi.blog.hu 2009.05.04. 23:59:20

Lexike meg van fázva? Esetleg torokgyikja van vagy simán csak beszédhibás? Nagy:D
Betelefonálós műsor is tök jó volt..telefonon keresztül gyógyitott a faszi:)

nemuccaszoc 2009.05.05. 12:54:46

Veszélyes az a TV, a kívánságműsoruk, júj na az tud fájni.

mama ottmarad 2009.05.05. 23:48:49

Epigramma ... hmmm. Feliratnak hosszú, sírra trágár. DE a tartalmával egyetértek.
Én nem dühös, hanem szomorú voltam a műsorok (hamar továbbugrott a távirányító léptetője!) láttán. Végtelenül sajnálom azon családokat, akik spórolt pénzecskéjüket, valószínűleg kisebb vagyonokat fizethettek néhány perces "világhírért" cserébe. Hallott valaki olyan személyről, zenekarról, tánccsoportról, aki befutott a BPTV-n való debütálása után? Esküszöm, örülnék, ha lenne.
A legeslegszánalmasabb az utcalánynak maszkírozott tizenegyéves kislányok négytagú ugri-bugri playback együttese volt. :(

Oszkárság

Nem művésznév, nem rajzfilmnév. Azon kevés dolgok egyike az életemben, ami nem vicc. A titkos szuperhős nevem Mr. O, a blogjaimban nosferato néven publikálok, a barátaim pedig Oszinak szólítanak. A nevem Horváth Oszkár. Néha felhúzom magam.

onkenyes-201504.jpg

oszkarsag-2015-in.jpg

Friss topikok

Feliratkozás

Egyéb címkék



süti beállítások módosítása