Ostoba hülye geci T9

2010.09.28. 13:42 | Horváth Oszkár | 112 hozzászólás »

Most már megírom ezt. Én hülye állat másfél éve ismét képes voltam megvenni a Nokia aktuális egyik legjobb telefonját, mert de jó az nekem. Abba külön bele sem megyek, hogy az S60 oprendszer micsoda egy okádék szar, nincs egy büdös gondolatom, amit előre kitalálna. Hogy nincs egy olyan opció, hogy a naptári jelzés alapértelmezés szerint legyen BEkapcsolva, méghozzá 1 órával előbb, nem 15. És hogy amikor új naptárbejegyzést veszek fel, akkor a legfontosabb dolgok ugyan férjenek már ki 1 oldalra, és legörgetés után jöjjenek az olyanok, amit 50-ből 1x használok. De ez egy funkcionális ketyere, a használhatóságnak nyoma sincs, mert gondolom csak olyanoknak adták oda tesztelni, akik már megszokták, hogy ennyire szarik rájuk a gyártó. Olyan technikailag jóképességűeknek való ez, akiket ez nem zavar, akik bármilyen videót beprogramoznak használati utasítás nélkül. Régen én is ilyen voltam, de már nincs türelmem. Listát tudnék még írni, mi szar benne, és mi javult meg frissítés után, és mi baszódott el helyette, ami addig jó volt, de ez nem egy techblog, ez a feszültséglevezető blogom.

Most korlátozom magam a T9 szótárra, ami nem márkafüggő, de nem tudom, más gyártóknál is ugyanilyen ostoba-e. Az emberek fele jobban is érzi magát, ha nem használja az automatikus kiegészítést. Én mindig szerettem. De hogy másfél éve, havi több száz SMS elküldése közben MINDEN SMS ESETÉN 3 ÚJ SZÓT TANÍTOK A KURVA TELEFONNAK, az milyen már? Milyen nyelven beszél ez? Nagyjából 150-200 SMS-t küldök egy hónapban, szerintem több mint 7000 szót voltam kénytelen betáplálni, mióta használom. Teljesen hülyére vagyunk véve. Ennyi energiával Fekete Pákót felkészíthetném egy magyar szak felvételire!

Hogy nincs az a barom, aki begyűjt néhány használt telefont, és kibányássza belőle ezt az információt? Könyörgöm, lassan 10 éve van ilyen funkció, és még mindig nem beszéli a szaros nyelvünket. Az előző telefonom volt ennél még egy fokkal szebb: annak a FASZ szót, ami az egyik kedvencem, lássuk be, minden alkalommal meg kellett tanítani. Legközelebb megint nem tudta. Gondolom bedobtak egy trágár listát, hogy ezt ne jegyezze meg, nehogy egy második tulajdonos nénike a gyártót perelje be, hogy ő azt akarta beírni, hogy FŐPAP, de azt ajánlotta fel a készülék, hogy FOSÁS. Nekem szombat reggel ugyanis éppen az ellenkező esettel volt dolgom, bárcsak ne lett volna.

Azt szeretném mondani nyilvánosan, és mérgemben, hogy ez... ez egy nagy rakás szar. Nokia 5800 XpressMusic. Symbian S60. Kösz. Emlékszem még a nagy IT guru családtagra, amint a Symbiant ajnározza pár éve, hogy ez most az új, ez most a jó. Képzelem, akkor milyen szar lehetett. Amikor valaki ugyanezt a szélsőséges istenítést vallja az Androidról, vagy az iPhone OS-ről, nem vagyok hajlandó elhinni. De azt fenntartások nélkül elhiszem, hogy ennél mindkettő csak 5x jobb lehet. De soha többé Nokia. Istenem bazmeg. Mostantól csak olyan hiradástechnikai gyártótól vásárolok, akin látom, hogy elkötelezett a felhasználói élmény iránt, és nem programozókra, hanem nőkre, pszichológusokra, ergonómusokra, dizájnerekre, és fiatalokra bízza az elvárások kitűzését. Tévét is 15 éve a távirányító gombjai alapján választok, akkor nem kell a földhöz baszkodnom napi 3x. Véres szégyenfalat de minimum nyugdíjazást érdemelne nagyon-nagyon sok gazdag ember a sok szarért.

És nyilván legközelebb se 5000-ért vásárolok, mert még mindig elhiszem, hogy nem álomvilág, hogy 10 másodperc alatt vezetés és beszélgetés közben el tudjak tenni egy naptárbejegyzést. A konzumidióták legidiótábbjának érzem magam, amiért nem gyújtom fel magam a Nokia székház udvarán véres szarral bekenve.

Címkék: telefon vélemény megmondás

2010.09.28. 13:42 112 hozzászólás

Oszkárság

Nem művésznév, nem rajzfilmnév. Azon kevés dolgok egyike az életemben, ami nem vicc. A titkos szuperhős nevem Mr. O, a blogjaimban nosferato néven publikálok, a barátaim pedig Oszinak szólítanak. A nevem Horváth Oszkár. Néha felhúzom magam.

onkenyes-201504.jpg

oszkarsag-2015-in.jpg

Feliratkozás e-mailben (FeedBurner ):

Friss topikok

Feliratkozás

Egyéb címkék