Pézsmaréce kivonat hallod

2008.12.03. 10:28 | Horváth Oszkár | 12 hozzászólás »

Érezni fogjátok, hogy ez nem reklám. Nem tartom hülyeségnek a homeopátiát, de nem is különösebben érdekel, az anyám azonban minden évben a kezembe nyom egy karton oscillococcinumot, ami vélhetőleg megelőzi az influenzát, meg még 36 más dologra is jó, még a Windows is kevesebbet fagy tőle; és hát úgy érzem, erről beszélnünk kell.

Mert ugye miből van? Itt olvasztgatom a kristályokat a nyelvem alatt, és tudni szeretném, mit nyalogatok. Ezen beszarsz. PÉZSMARÉCE máj- és szívkivonat! Kinyaltam egy kibaszott kacsát?! Egyem a kis szívét! Szinte látom magam előtt, hogy a rohadék kacsa meg se halt, hanem felépült a donorműtétből, és egy rejtett kamerán engem néz és behugyozik a röhögéstől, hogy a májával smárolok, és közben tanakodó ábrázatom elárulja, hogy magam sem tudom, ezt miért csinálom.

Eleve, amennyi madármájat meg szívet amúgy is megettem, szerintem, ha van egy jó esernyőm, még egy atomtámadást is túlélek, de ez a pézsmaréce (tényleg, milyen szó már ez, mindjárt sírok) ez még pont kell hozzá! Számoljatok velem: aszongya 1 gramm kristályban van 0.85g szukróz, és 0.15g laktóz. A TÖBBI A PÉZSMARÉCE!! Aktív hatóanyag: Anas Barbariae Hepatis et Cordis Extractum, 1x10-400. Hühh, nagy kő esett le, jól van, hízni nem fogok tőle! Ezt a remek arányt úgy érik el, ha jól értem, hogy 200-szor feloldják 1:100 ARÁNYBAN! Ha egy ember élete során átlagosan 9 pókot nyel le álmában, akkor ennyi kacsamájat (pláne oscillococcinum baktériumot) tuti beszippantok naponta még a levegőből is, a 4-es/6-os villamoson meg különösen.

Valahol van egy szám, mint az Avogadro-féle szám (6x1023), vagy az Euler-féle szám (e=2,71), ami azt jelzi, hogy ha ennyiszer oldasz fel kacsamájat cukros vízben, na akkor tűnik el belőle végleg! Bármi is marad, az 50-es években pillanatok alatt be lehetett lőni vele a rockabilly frizurát. Ott lesz a matematikusok és fizikusok nagyjai között: Avogadro-féle szám, Euler-formula, redukált Planck-állandó, Boltzmann-állandó, Donald-szívmájindex (dx). Képzeld el, hogy kensz egy zsíros kenyeret, és TUDOD, hogy 1/dx karton oscillococcinum kell hozzá, hogy legyen rajta máj is! Nobel-díj.

Az oscillococcinum baktériumra a 20-as években a spanyolnátha kapcsán figyelt fel egy francia orvos, és felsorolt 3 uszkve 49 betegséget, amiket szerinte az okoz. Azóta a feléről kiderült, hogy nem. Ennek ellenére földijei már 65 éve tömik magukat vele, ami valahol érthető, tekintve a közismert (és elismert) francia szárnyasmáj-kultúrát, aminél már csak a magyar a jobb. Lehet, hogy az Asterix-féle varázserejű csodaszerben is ez van (lásd videó). Csodaturmix órákig alibizik bazsalikommal, meg kígyógyökérrel, amíg 200-szor feloldja azt az egy szem kacsamájat 1:100 húslevesben. Bajom nem lett tőle, de amikor a nyelvem alatt van, legalább annyira röhögök magamon, mint a kacsa rajtam.

Címkék: gasztro egészség megmondás

2008.12.03. 10:28 12 hozzászólás

Oszkárság

Nem művésznév, nem rajzfilmnév. Azon kevés dolgok egyike az életemben, ami nem vicc. A titkos szuperhős nevem Mr. O, a blogjaimban nosferato néven publikálok, a barátaim pedig Oszinak szólítanak. A nevem Horváth Oszkár. Néha felhúzom magam.

onkenyes-201504.jpg

oszkarsag-2015-in.jpg

Feliratkozás e-mailben (FeedBurner ):

Friss topikok

Feliratkozás

Egyéb címkék