Visszatekerős TV

2008.11.17. 19:51 | Horváth Oszkár | 9 hozzászólás »

5 napja van visszatekerős tévé itthon. Nagyon jó, oda tekerem, ahová akarom. Tekeredik, pöndörödik, mint a DNS. Mára sikerült kimondanom a legvalószínűbb mondatot, amely ennek az eszköznek a jelenlétében elhangozhat:

- VÁRJÁL he! A reklámhoz vissza lehet tekerni?!

Csak mert nem hallottam, hogy ha SMS-t küldtök, akkor mosógépet lehet nyerni, vagy tényleg valakinek a görénye Piri fapina. De így akkor vissza lehet tekerni az egész reklámig, ha lemaradsz róla, vagy véletlenül megnézni a múlt heti időjárásjelentést, és emiatt kútban talált kutyává ázni. Vagy ha elég ügyes vagy, és leadják a tévében, amint Pélórázó Mária üzeni szegény Obamának, hogy gratulál a Miszter Prezident választásához, akkor azt 23x visszatekerheted. Vagy át.

Amúgy hiszek benne, hogy ez megváltoztatja világot.

BEFORE: rohadjak meg, én is mindig főműsoridőben vagyok a legfáradtabb, amikor már semmi másra nem vágyom, csak hogy belémlapátolják a kontentumot, ledöglök tévézni, és egyáltalán nem azt nézem, amit kéne. Közben van már 40 magyar csatorna, jobbnál jobb műsorokkal. Az életem folyik el a tévé előtt, heti 10, havi 40, évi 4-500 óra. Azért csak elbaszunk országos szinten félmilliárd órát évente, és akkor még csak a dolgozó lakosságot számolom, levonva azon kötélidegzetűeket, akik nem tévéznek.

AFTER: beállítom 2 hétre előre, mi érdekel. Elfáradok, ledöglök a tévé elé, és megnézem valamelyik felvételt. Röhögök egy jót, megtudok valami újat, gyarapodom, és többé nem határozza meg az életemet a műsorstruktúra. Ha pedig még így se találnék olyat, ami az épülésemre szolgál, még mindig ki tudom kapcsolni.

Karácsonyra kérnék akkor most egy ilyet minden háztarásba, népnevelő jelleggel. Lássuk, mit választ az ország, ha nem csak térben (a csatornák között), de időben (a késő esti műsorokból, a mondanivalóból) is választhat. És szűnjön meg a médiára mutogatás, a vélelem, hogy A vagy B a szánkba adja a gondolatokat, és népbutítás folyik.

És mondá az Úr: TÉVÉZŐDJETEK!

Címkék: média reklám kéretlen

2008.11.17. 19:51 9 hozzászólás

Oszkárság

Nem művésznév, nem rajzfilmnév. Azon kevés dolgok egyike az életemben, ami nem vicc. A titkos szuperhős nevem Mr. O, a blogjaimban nosferato néven publikálok, a barátaim pedig Oszinak szólítanak. A nevem Horváth Oszkár. Néha felhúzom magam.

onkenyes-201504.jpg

oszkarsag-2015-in.jpg

Feliratkozás e-mailben (FeedBurner ):

Friss topikok

Feliratkozás

Egyéb címkék