A japán-norvég pillangóhatás

2008.11.14. 11:50 | Horváth Oszkár | 6 hozzászólás »

Annyira szép, amikor munkám során (ahol gyakran találkozom emberekkel :)), már egy hónappal egy-egy munka befejezése elõtt összefutok "végleges.xls" nevű fájlokkal, különböző résztvevők tollából. Végleges... hogyne. Mehetsz is szabira akkor szerintem, dőlj hátra, kész van minden. Ezt követi, amikor valahol valaki elkészíti belőle a VÉGLEGES2.XLS-t. Komoly emberekkel is elõfordul. Vajon nehéz azt felismerni, hogy amikor már másodszor végleges valami, akkor az még nincs kész? Valahol VÉGLEGES7.XLS körül szokott megállni a dolog. Az angolok ilyenkor nevezik át HOLY VERSION-re.

A másik munkajelenség az, amikor nem érted, miért van sok munkád, pedig szombaton hülyére dolgoztad magad. És mint sok más dologért (beleértve a serpenyőbe fosást) ezért is a japánokat okolom. Kifejteném:

A munkámmal akkor tudok jól haladni, ha mások nem dolgoznak (ergo nem hívogatnak telefonon). Reggel 7-10 között, délután 5 után, este 10 után, és hétvégén. EZÉRT utálom a dolgozós szombatokat. Mert végre tudnék haladni, ehelyett mindenki, akinek sajtkukac van a valagában, egyfajta farmeros laza hangulatban beszédül félrészegen a munkahelyére, és egy-két régen húzódó dolgot mások nyakába zúdít.

A KÉRDÉS az, hogy ha még szombaton is munkanap van, és ki-ki a saját alibi szintjén végigdolgozza, hogyhogy hétfõn mégis ömlik reggel a szar?

  • ha mindenki szabin van 4 napig, és ha sokan még a szombatot se dolgozzák le,
  • akkor miért van az, hogy hétfõn mégis mindenki elkezd darálni reggel?
  • honnan torlódik fel a munka hétfõre, ha szombaton mindenki alibizett?
  • megmondom: JAPÁNBÓL bazmeg, és NORVÉGIÁBÓL!

Azt az istenverte mindenüket nekik. A japánok állandóan dolgoznak, alig vannak szabin. A norvégok meg olyan egészségesek, hogy betegszabira nem járnak eleget. Emiatt azokon a magyar cégeken keresztül, akiknek van japán/norvég ügyfelük, eljut a szar azokhoz a munkáltatókhoz is, akiknek nincs.

És végül ezért hívnak fel 43-an hétfõ reggel, holott szombaton minden feladatot gyönyörûen megcsináltam. Ez Horváth 18. törvénye, az úgynevezett japán-norvég pillangóhatás (lásd: pillangóhatás).

Az elmélet kiegészítése: az idõeltolódás még ezen kívül egy nagy mocskos rohadék. Volt olyan, hogy éjfélkor lefeküdtem, reggel 6-kor keltem és már volt 5 új elintézendõ levelem, mert máshol akkor van a munkaidõ, amikor én úgy szuszmákolok, hogy a nyál csorog a számból. Ha valaki nem értené, miért akarok egyszer vízibicikli-kölcsönzõs lenni, HÁT EZÉRT!

Címkék: munka megmondás horváth törvényei

2008.11.14. 11:50 6 hozzászólás

Oszkárság

Nem művésznév, nem rajzfilmnév. Azon kevés dolgok egyike az életemben, ami nem vicc. A titkos szuperhős nevem Mr. O, a blogjaimban nosferato néven publikálok, a barátaim pedig Oszinak szólítanak. A nevem Horváth Oszkár. Néha felhúzom magam.

onkenyes-201504.jpg

oszkarsag-2015-in.jpg

Feliratkozás e-mailben (FeedBurner ):

Friss topikok

Feliratkozás

Egyéb címkék