APU! Buksi kiszökött!

2008.11.12. 09:57 | Horváth Oszkár | 8 hozzászólás »

Kislányom! Ha Buksi még egyszer kiszökik, elaltatjuk a gecibe. Sipítozó kis hülye! Aztán majd azt hazudjuk, hogy a Millnerék farmjára küldtük Connecticutba, ahol sok-sok állatka között él és kedvére kergetheti a nyuszikat, és csak 15 évvel később ébredsz rá, mint Ross Geller a Jóbarátokban: "Te jó ég, Chichi!!"

Addig mi anyukáddal szellemesen Millnerék farmjának fogjuk hívni a kerti szőnyegporoló oszlopának a tövét, és ha sokáig virnyákolsz, a másik lábát rólad nevezzük el.

Némelyik reklám szinte kívánja a kommentárt. Tudom, én most ingyen öntök erőt a termékbe, de nem bánom, mert nem a termék borzadályos, hanem a reklám. Kedvelem a gyártót, történelem, olyannyira, hogy még a heroint is az ő termékükről nevezték el, ami mai szemmel elég vicces, ha maga a heroin nem is az. Azért feltenném az adekvát kérdést, a fenti reklám megtekintése után: ez a gyógyszer a kutyák fej- és torokfájását csökkenti? Mert a legjobban a kis pajkos Buksi ázik meg. Meg kell szárítani, mielőtt elássuk, különben nagyon bepálik ott a szőnyegporoló tövénél, és a vendégek méltatlankodnak majd a kerti bulin.

Azt se akarja nekem senki bemesélni, hogy eszkimóul van olyan szó, hogy ÜLÉSFŰTÉS. Vagy akár ülés. Vagy akár fűtés. Szuzokés autóreklám - végre valaki eszkimózik... és végre nem hűtőszekrényt akar vele eladni, de azért még érzek egy-két buktatót. Az ülés valahogy úgy lehet eszkimóul, hogy "a csónak középső deszkája", a fűtés meg úgy, hogy "bújj hozzám cuni, mielőtt felkelsz és a fogaiddal puhítod meg a szarrá fagyott csizmámat".

Ülésfűtés... HOGYNE, meg centrálzár, meg empéhárom. Nyilván persze van szavuk a legionárius betegségre is, de az már az angolból, franciából, németből... én a Nanuk, a vadász című 1922-es dokumentumfilm korára gondolok, ahol az arc még puszta kézzel akasztotta össze a bajszát a fókával, amiből ugyan a fókának volt hosszabb, mégis ő húzta a rövidebbet.

Az azóta végbement eszkimó nyelvújítás és az eszkimó autós zsargon mélységeiben kételkedem. A kesztyűtartóra viszont tuti, hogy van 4-5 különböző szavuk több ezer éve.

Címkék: reklám megmondás

2008.11.12. 09:57 8 hozzászólás

Oszkárság

Nem művésznév, nem rajzfilmnév. Azon kevés dolgok egyike az életemben, ami nem vicc. A titkos szuperhős nevem Mr. O, a blogjaimban nosferato néven publikálok, a barátaim pedig Oszinak szólítanak. A nevem Horváth Oszkár. Néha felhúzom magam.

onkenyes-201504.jpg

oszkarsag-2015-in.jpg

Feliratkozás e-mailben (FeedBurner ):

Friss topikok

Feliratkozás

Egyéb címkék