A leghíresebb osztrák

2009.03.17. 07:55 | Horváth Oszkár | 5 hozzászólás »

Az amstetteni rém - NORMÁLIS VAGY BAZMEG? Azt hiszem, átállok a rövid posztokra, különben benne marad a szar az agyamban. Melyik barom állat találta ki ezt a szófordulatot? És melyik ostoba büdös gyökér (felesége) ismételgeti az esti híradóban, hátha másnap az egész ország ezt dúdolgatja? Van valami külön lánc az újságírók leghülyébbjei között, vagy egy levelezőlista, ahol megbeszélik, hogy egyformán birkák legyenek?

Amúgy is sajnálom azokat , akiknek a szülőföldje az ismeretlenségből mindjárt a hírhedtségbe avanzsál. Akár Olaszliszkán, akár Amstettenben, akár más olyan helyen születtek, amit valami borzalom tett fel a többség számára a térképre. Képzeld el, felnősz valahol,  visszavágysz, és ezt kell hallgatnod.

Számodra az a hely a maradék morzsától piszkos tányér kék csíkkal a szélén, a kakaóillat, a zöld mászóka, aminek a fémszíne kilátszik ott, ahová a lábadat teszed; a virágminta egy néni otthonkáján, és a megtört fény az ételhordón... az a sarok, ahol soha nem értetted, miért nincs zebra. A telefonfülke, vagy a vastag cseppekben megszáradt festékkel lekent buszmegálló, aminek a hátuljára felfújt sorokat soha nem felejted el. Az utca kutyája, aminek mindenki tudja a nevét, és szomszédok, boltosok, tanárok, és talán a világot bejárt jó hírű emberek, akikről a legkevesebben tudják éppen azt, hogy földijeid.

És ezt kapod egy agyatlan utolsó vegetáló baromtól, kitalál egy ilyen szófordulatot. A leghíresebb osztrák?! Rühellek vitatkozni, de a minimum, ahol megállapodhatunk ez ügyben, az Arnold Schwarzenegger. A maximum pedig Mozart.

Nem tudom, ki találta ki ezt a förtelmes baromságot, de legyünk annyira tisztelettel a szomszédunk iránt, hogy ilyeneket nem mondunk! Ha pedig szégyent és lenézést akarsz kifejezni, van olyan szörnyű elhíresült osztrák a történelemben, akit elővehetsz, ha valamit az orruk alá akarsz dörgölni. A nevét sem írom le annak a hányadéknak.

Ellenben leírom, hogy Falco, Joe Zawinul, Swarovski, Hundertwasser, két Porsche és Niki Lauda. A híres uralkodó osztályból néhány Mária: Marie Antoinette Franciaország királynéja, Maria Leopoldina Brazília uralkodója, Mária Terézia a kötelező oktatás bevezetője lett. Néhány Rotschild, néhány Strauss, Schubert, Haydn, Karajan, két Mozart, Gustav Klimt és Oskar Kokoschka, kedves druszám. A játékelméletet másik druszámnak, Oskar Morgensternek (Neumann Jánossal karöltve), a termodinamika második törvényét Boltzmannak, a pszichoanalízist Freudnak köszönhetjük.

Ezek után az amstetteni rém a leghíresebb osztrák? A jó kurva anyád, az a híres.

Címkék: vélemény tv etika düh

2009.03.17. 07:55 5 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://oszkarsag.blog.hu/api/trackback/id/tr601006044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venator 2009.03.17. 18:41:43

Bár nem kedvelem a "sógorokat", de vitán felül igazad van. Újságírók? Kik? Ezek? Ehhh...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.03.18. 14:33:47

nem értik a különbséget 'híres' és 'hírhedt' között

camparisoda 2009.03.18. 18:08:49

Na ez az! Közben esti hírműsort vezetnek országos csatornán :((

NRG44 · http://althir.org 2009.04.04. 13:21:16

Ausztriai Anna, XIII. Lajos francia király felesége. Ő szerepel a három testőrben is.

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2009.04.04. 17:53:12

Mi' frappáns vezetéknév! :))) Le se tagadhatná. A gyémántjaival remélem, minden oké!

Keresem a Dél-Koreai Gábor és* Kis-Ázsiai Ákos névre hallgató uralkodókat, aki megtalálta őket, szóljon a hangosbemondónak, anyukájuk küldte el őket apukájukért!

*: nem kell mindkét névre hallgatniuk, elég az egyikre (és=vagy)

Oszkárság

Nem művésznév, nem rajzfilmnév. Azon kevés dolgok egyike az életemben, ami nem vicc. A titkos szuperhős nevem Mr. O, a blogjaimban nosferato néven publikálok, a barátaim pedig Oszinak szólítanak. A nevem Horváth Oszkár. Néha felhúzom magam.

onkenyes-201504.jpg

oszkarsag-2015-in.jpg

Friss topikok

Feliratkozás

Egyéb címkék



süti beállítások módosítása