Májaddal töltött combod

2008.12.09. 13:24 | Horváth Oszkár | 58 hozzászólás »

Képzeld el ezt a képet: lenyúzzák a bőröd, kivágják a májad, a combizmodat, ízlésesen közéhelyezik a májat, máglyára vetik, és mielőtt majdnem elégne, megeszik. Tudom, kicsit a máj körül forog a téma, mert előzőleg a pézsmaréce kicsit felülértékelt májáról írtam, de nézd ezt el nekem. Jó esetben nyúzás előtt valamivel fejbevernek, vagy kitörik a nyakad. A bőr alól még fel-felbuggyan némi véred, de már a hideg húsodról fejtik le személyiséged külső jegyeit, és a szerveket, amik leginkább életben tartottak, szemétként söprik félre, hogy remélhetőleg az egyetemi vizsgaidőszakok alatt megfelelő méretűre növekedett májadhoz hozzáférjenek.

Ezt tesszük mi az állatokkal. És ez nem baj.

Megj.: mielőtt beírnád kommentbe, hogy ha nem tetszik, ne egyek húst, olvasd végig a posztot, mert élvezetteljes húsevő vagyok. Amikor az étlapon ma belefutottam a csirkemájjal töltött csirkeszárnyba, rájöttem, hogy biztatnom kell az embert, aki esetleg kisebbségi komplexusokkal küzd azt illetően, hogy nem vagyunk olyan vadak, mint az állatok, amiket a természetfilmekben látunk. Mindenki nyugodjon meg, az ember a legvadabb, legkegyetlenebb, legfélelmetesebb lény a Földön. Nekem ezzel semmi bajom, de valami ilyesmi futhat át a nyámnyilább vegetári-Jánosok agyán, amikor úgy döntenek, ők inkább felebaráti szeretetből mostantól csak növényeket nyúznak meg, beleznek ki, tépnek ki gyökerestül, vagy sütik le rétegeiket több száz fokon, amíg sípoló hangot nem adnak.

Könnyen megesik az ember szíve a kedves állatokon, de mi húsevők ne felejtsük el, hogy valahol valaki az ebédünk asztalra kerülése előtt módszeresen fejbelövögeti őket a menü oltárán. Jövő héten ismét megyünk a Mongolba, ahol általában lóhúst is lehet választani. Terápiás céllal idén is nevet adok neki evés előtt, eddig Pejkó és Szilaj volt már, és tanácstalan vagyok, mert érzem, hogy Overdose-t még jár 20 év, mielőtt viccet csinálok az év sportolójából. Valahol el kell kezdeni békülni a tudattal, hogy amikor eszünk, akkor a legalantasabb vadállati szinten működünk. Bármilyen jólelkű a személyiségünk, érzéketlenül, halálos nyugalommal marcangolunk szét egy kivégzett állatot.

A múltkor jóanyám vizes papucsban flangált, és minden lépésnél süvítő hangot hallatott. Miután jeleztem, hogy tetszik, hogy ilyen kistermetű rágcsálóra való rálépés hangot ad a papucsa, két és fél óráig állt egy helyben, amíg az meg nem száradt. Az emberek sajnálják az állatokat, de szelektíven. Foglalj állást! Vagy csinálj viccet belőle, és őzpörkölt előtt mondd, hogy "csókolj meg, Bambi", vagy köszönd meg az elhunyttól hátramaradottaknak, hogy megeheted. A kettő között langyos víz. Nem esik jól, hogy ennél a pontnál megint a vallásosaknak van igazuk, akik legalább az istenüknek megköszönik a lakomát, fájdalmamon enyhít, hogy a nem orvosi célú embernyúzás témakörben is ők jártak élen.

A csatolt képek:

  • Michelangelo Utolsó ítélet című képén Szt. Bertalan saját lenyúzott bőrét tartja a kezében
  • Gerard David: Kambyses ítélete - Sisamnes kivégzése című képe (áhított úticéljaim egyikében, a Bruges-i (brüggei) múzeumban látható)
  • Tiziano: Marsyas megnyúzása.

Büszkék lehetünk magunkra.

Címkék: vallás gasztro művészet etika

2008.12.09. 13:24 58 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://oszkarsag.blog.hu/api/trackback/id/tr43812994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2008.12.09. 15:35:38

Szeretem a húst és a bőrcipőt!

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2008.12.09. 15:46:15

Ja meg a szelektív állatszeretetről annyit, hogy a Bambit nem tudom megenni, annyira sajnálom, hogy hányingerem lesz! Az volt kiskoromban a kedvenc mesém. A másik gyerekkori élményem az amikor édesanyám nyúlpaprikás képében letette elénk a nyuszikát, akit előtte két napig nagy erőfeszítésekkel tömtem meg répával ideiglenes ketrecéban. Mi égtelen bőgésbe kezdtünk az öcsémmel, és azóta sem esszük meg a nyulat, csak a csokinyulat.

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.09. 16:26:32

Nem tudom, miért írtam ezt a posztot, de közben rájöttem, hogy a Ponyvaregényből is ide kapcsolódik a jelenet, amikor arról van szó, hogy Jules nem eszik se mocskos állatokat, se olyanokat, amiknek van személyiségük.

"Jules: Pigs are filthy animals. I don't eat filthy animals.
Vincent: But bacon tastes good, pork chops taste good...
Jules: Hey, sewer rat may taste like pumpkin pie, but I'd never know 'cause I wouldn't eat the filthy motherfuckers. Pigs sleep and root in shit, that's a filthy animal. I don't eat nothin' that ain't got sense enough to disregard its own feces.

Vincent: How about a dog? A dog eats its own feces.
Jules: I don't eat dog either.
Vincent: Yeah, but do you consider a dog to be a filthy animal?

Jules: I wouldn't go so far as to call a dog filthy, but it's definitely dirty. But, dogs got personality, personality goes a long way.

Vincent: So by that rationale, if a pig had a better personality, he would cease to be a filty animal. Is that true?

Jules: We' have to be talkin' 'bout one charmin' motherfuckin' pig. I mean he'd have to be ten times more charmin' than that Arnold on Green Acres, you know what I'm sayin'?"

Amúgy Arnold:
www.maggiore.net/greenacres/museum/images/mus113.jpg

fuzzbomb 2008.12.09. 20:58:19

a végét kicsit elkented
vki aki nem lusta és van blogja lécci írja már meg, hogyan kínozzák a növényeket a vegák

fuzzbomb 2008.12.09. 20:59:09

régi vágyam teljesedne be

nyekk 2008.12.09. 21:00:49

Az ember mindenevő! Nekem proszektúrázhatsz itt reggeltől estig, bizony nem bírok ellenálni a disznótorosnak, a szép nagy sült, rántott..ilyen, olyan húsoknak, a libacombnak, a libamájnak, meg egyéb finomságoknak. A vegák meg legeljenek.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.09. 21:24:11

Utálom a hatásvadász, hozzászólás-generáló szarokat.
Újat nem mond, a megbotránkoztatáshoz az internet korában már kevés egy ilyen, viszont a forgalmat felviszi..

mindbuzi 2008.12.09. 21:38:02

sok geci oroszlan, megeszi a tobbi allatot. es meg ki sem fozi/suti elotte, PHOEYY!

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2008.12.09. 21:44:19

Azért tudsz most ökörségeket blogolni, mert őseinket arrefelé tolta az evolúció, hogy kapják el a kisebb állatokat, és abból egyenek, ne pedig füvet legelésszenek. Egy húsevő sokkal rövidebb idő alatt megszerezi a napi szükséges táplálékmennyiséget, mint egy növényevő, így lesz ideje játszani, tanulni, agyasodni, később mikrochipet készíteni. Addig a nyulak pedig a réten legelnek, mivel napi 16 órában kell tömni a fejüket káposztával, és akkor is csak annyi eszük lesz, ami elég arra, hogy felismerjék a húsevőket, és annyi izmuk, hogy gyorsan elszaladjanak. Internetről nem is álmodhatnak.

Nem igazságos, de _így_van_. Ha annyira igazságos akarsz lenni, elküldöm a számlaszámom.

(Fejtegetésem nem tudományos igényű, de nagyjából stimmel.)

De ha azt mondod, hogy igazságos akarsz lenni (miért ne?), akkor meséld el nekünk, hogyan cserélted le az emésztőrendszered, a fogaidat stb., hogy megfeleljen a növényevés követelményeinek.

kommenter 2008.12.09. 21:53:20

Aki nem akar húst enni...hát ne tegye. Én viszont nem akarok zöldséget rágcsálni. Egyik fél s vesse meg a másikat az álláspontjáért és béke lesz. De amíg a húsevők elvannak magukkal és szinte sosem fikázzák a vegákat, addig a vegák folyamatosan ostoroznak minket, húsevőket a szokásainkért. Mindenki egye azt, ami jólesik.

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.09. 22:28:00

Márpedig én fikázom a vegákat.

@ern0 nem mondtam, hogy nem igazságos. Azt mondtam, nekem ezzel semmi bajom. Teljesen fölöslegesen hőbörögsz, egy fél disznóval a számban írtam a posztot. Tök ugyanazt gondolom, mint te, ezért nem tetszik fejtegetésed hangneme, melyben a saját véleményemre oktatsz, és ezzel hülyét csinálNÁL belőlem, teljesen fölöslegesen.

Talán végigolvassa valaki és akkor meg is tudja fogalmazni, miért ökörség, mert kesze-kusza, azt belátom, de nem azért, amit írsz. Az étlap láttán elgondolkodtatott, milyen lehet a "májjal töltöt bármi" - emberrel. És arra jutottam, hogy úgy azért zavarna. De amint az ábrák mutatják, volt, akiket nem zavart.

Tudunk 1-2 cifrát, igazi állatok vagyunk. Ha valaki úgy érzi, hogy a hús, amit megeszik, nem a tányérjára való, mert nem juthatna hozzá, mert nem vagyunk vadállatok, hát nyugodjon meg: de, azok vagyunk. Én mindenképpen nyugodtabb vagyok, ha oda sorolhatom az emberi fajt. Ha gyakran bunkók is vagyunk a természettel szemben, dőljön hátra, és tanulja meg élvezni a húsevést mindenki a teljes háttérborzalommal együtt, akkor érdemli meg, hogy egyáltalán eheti.

a 2008.12.09. 22:31:05

nem kotozkodeskent, de valaki mutasson mar nekem egy hiteles linket/bizonyitekot arrol, hogy a noveneyek erzenek. most komolyan tenyleg erdekelne az a link.

ja es a nyal/fogazat/gyomor/belek — azaz emesztes temaban, egy jo kis tablazat a besorolasunkat illetoen (lap aljan):

www.goveg.com/naturalhumandiet_physiology.asp

ui: ez a ket link kizarva, mert tudtommal rajta kivul senki nem tudta megismetelni… attol meg igaza lehet

en.wikipedia.org/wiki/Primary_perception
en.wikipedia.org/wiki/Cleve_Backster

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.09. 22:31:38

"Az étlap láttán elgondolkodtatott, milyen lehet a "májjal töltöt bármi" - emberrel."
Hannibal Lecternek rokona-e vagy?

elegemvan 2008.12.09. 22:41:12

Nyár óta vega vagyok, azt álmodtam, levágták a gyerekem mint kisbirkát. Fikázhattok. Én nem fikázok, sőt ha nincs más, a húst újra megenném. De luxusból többé nem.
(Egyébként a növények gyakran jobb ízűek ám mint bármilyen hús. Kipróbáltátok már?)

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.09. 22:41:36

@AnyádnakPalánkot: az idézet folytatása "És arra jutottam, hogy úgy azért zavarna." - de amúgy van bennünk közös, de nem az emberevés, hanem hasonló dolgokon húzom fel magamat, mentesen a megtorlástól. Bocs, ha hatásvadásznak tűnik a poszt.

Sajnos az "újat nem hoz" kritikát nem tudom elfogadni (mármint igaz, de ezt nem érzem kritikának), ez olyan, mint az "ez már volt a Simpsonsban". Mintha a világon mindent csak egyszer lehetne elmondani, és csak az mondhatná el, akinek először eszébe jut. Csöndben ülnénk. Egy ideig mondjuk az se volna rossz.

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.09. 22:50:03

@elegemvan: szerinted mások nem esznek zöldséget? :-) Én pl. brokkoli, sárgarépa és avocado rajongó vagyok. De lám ugye, hogy az emberrel való elképzelés vegává tehet. Azt próbáltad már, hogy húst ÉS zöldséget IS? Azzal sincs baj. Illetve amit a szakács elédrak?

Nekem nincs kifogásom azellen, ha valaki vmit nem eszik, az okaival van időnként komoly kifogásom, főleg ez a "úúú szegény állatok, inkább nem eszem húst" baromság. A konyhaművészetet és az ízeket pl. többre tartom az egészségnél, meg a comb/mell/gerinc tulajdonosa iránt mutatott fölösleges tapintatosságnál.

A fóbia, vagy a morbid asszociáció jó indok, viszont miközben indok, egy külön probléma, amivel eldöntöd, hogy szívesebben élsz-e együtt, mint a húsevéssel, és melyik károsabb. Elég kellemetlen lehet.

jajmáhaggyámá 2008.12.09. 22:52:06

Vegák nem jutnak hozzá minden fontos tápanyaghoz, nyomelemekhez, aki csak növényi koszton él, rábaszik hosszú távon. Nem kell nehéz véres husokat enni, halat szárnyast kell és sok zöldséget az a fasza.

A növények pedig éreznek és pont olyan a jelentősége mint annak hogy a szegény állat mit érez hogy megeszik. Hülyeség. Azok akik ezt mondják mind emberi kiindulásból nézik mert arra gondolnak hogy NEKIK milyen szarul esne ha az életüket egy ólban töltenék és az lenne a vége hogy levágják és megeszik őket. De az állatok ezt nem tudják, fogalmuk sincs róla.

Nem kellene ennyire idiótán belehelyettesíteni az embert és akkor kevesebb satnya kóró szerü nyavalygós vega picsa nyafogna. Kínozni az állatot nem kell de ha kaja célból tenyésztik akkor meg lehet enni nyugodtan. Házi kedvencet ne együnk, ennyi.

Ja és a cikk egy undorittóan komment vadász poszt XDD

elegemvan 2008.12.09. 22:52:16

@Oszkár: Kaptál egy fél pontot, de azért nem váltok vissza. Üdv.

everest 2008.12.09. 23:23:19

nem igazán értem ezt a posztot. csupa olyan megállapítás van benne, amiket egyébként tudunk.
Ilyen mondatok sorjáznak:
"Valahol el kell kezdeni békülni a tudattal, hogy amikor eszünk, akkor a legalantasabb vadállati szinten működünk."

És nem is értem, hogy komolyan ez volt az a nagy gondolat, amiért képes voltál posztolni?

Komment Elek 2008.12.09. 23:23:25

Volt egy baratnőm, aki vegetáriánus volt. Nem volt rossz alakja, de ahhoz hogy a napi szükséges energiáit pótolja néha olyan mennyiségű zöldséget megevett hogy azt hittem menten kidurran. Na ilyenkor komolyan rossz volt ránézni. Az izmai meg puhák és élettelenek voltak. Nem tudom. Nekem mindig úgy tűnt mint aki épp csak vegetál.

Netuddki. 2008.12.09. 23:23:34

Micsoda baromságok. Tanuljatok meg fotoszintetizálni! Akkor biztos nem lesz lelkiismeret furdalásotok.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2008.12.09. 23:28:14

Jó, oké, vágom, sőt: bocs a figyelmetlenségért.

1. Keresd meg, hol a határ: ló - igen, macska? kutya? majom? ember (ha már)? Vagy ragadozókat semmiképp? Illetve a háziállatok cukisággal be vannak biztosítva felfalás ellen?

2. Igazságos vagy helyén való-e az, hogy egy ember, aki világéletében pl. szívhez szóló dallamokat játszik hegedűn (ez a melója, na), és amúgy tényleg ilyen mimóza lélek, úgy jut húshoz, hogy a véres részéből kimarad? mert van valaki, aki marcangolja, öli stb. helyette. És sok ilyen van, tök puhányok vagyunk, és mégis húst hússal eszünk.

jajmáhaggyámá 2008.12.09. 23:34:57

Komment Elek: és mekkorákat finganak a sok zöldségtől ezek a vega csajok azt is vedd hozzá. És hiába eszik meg napi 10 kiló zöldséget mert akkor is vannak olyan tápanyagok amik csak állati eredetű kajában vannak meg. A legtöbb vega csaj nem tudná egészségileg megindokolni a vegaságát mert akkor tudná hogy az embernek kell állati táplálék is. Inkább nyafizik az állatok lelkéről. Azt hiszi ettől ő jobb ember vagy trendi. Közben egy balek és nem ismeri a biológiát. Az ember nem növényevő, nem olyan a fogazata se,a gyomra és a bélrendszere se. Mindenevő. Éppen olyan mint a disznó XDD

Komment Elek 2008.12.09. 23:37:45

Egyébként ragadozókat tényleg nem eszünk. Se madarat, se emlőst. Kivéve talán csak a halakat. Szerintem aki emberszabásút eszik úgy, hogy nincs rákényszerülve az beteg, aki pedig csak gondol arra, hogy a fajtársából falatozzon már súlyosan retardált.

milena 2008.12.09. 23:42:30

Sajnos nem lehet máshogy. Még ha le is mondunk a húsról, akkor is el kell vennünk az élet lehetőségét a többi állattól és embertől.

Oké, nem eszem húst, de a pókokat-csótányokat-poloskákat azért kiirtom otthon. Vagy ha nem is irtom ki, kiteszem a kertbe, és megfagynak. Vagy ha nem is teszem ki, ha beteg vagyok, beveszem a gyógyszert, és ezzel megölöm az aranyos baktériumocskákat, akik megfertőztek.

Ami növényt megeszek, vizet megiszok, levegőt beszívok stb., az pedig megmenthetne egy másik élőlényt a pusztulástól. (Nem eszem ugyan húst, de azért megeszem a gyümölcsöt, amit rovarirtóval permeteztek le, hogy maradjon nekem belőle valami.)

Kétféleképpen lehet erre helyesen reagálni:
(1) elfogadom, hogy ilyen a világ,
(2) nem fogadom el, amit viszont csak egyféleképpen lehet feloldani, tudjuk, hogy.

Én sajnos egy harmadik módon reagálok: megeszem ugyan a húst, fölveszem a bőrcipőt, kiteszem a lakásból a bogarat stb., de közben bánt a lelkiismeret.

Nagyon nem jól van összerakva a világ. Úgy kéne, hogy ne kelljen dönteni, ők vagy én.

Ha lehet ilyet mondani egy ilyen brutális írásra, nekem tetszett a poszt. Nagyon helyes, ha néha tudatosul az emberekben, hogy hogyan kerül az asztalra a steril husi.

Vannak olyan hústermékreklámok és hentesüzlet-cégérek, amelyeken rajzolt, antropomorfizált állatfigurák vannak. Néha még vigyorognak is, basszus. És az embereknek nem esik le, hogy ez milyen morbid.

Még egy utolsó asszociáció: arra gondoltál már, hogy pl. a bolognai spagetti is milyen perverz találmány? Tejeddel meghintett húsod...

Komment Elek 2008.12.09. 23:43:21

jajmáhaggyámá :) "és mekkorákat finganak a sok zöldségtől ezek a vega csajok azt is vedd hozzá"

Hát valahogy nem akartam ezt kimondani, mert szegényre nézve tényleg ciki akár olvassa akár nem. De ez így igaz ahogy mondod. Rendesen odabaszott az ózonlyuknak :D

jajmáhaggyámá 2008.12.09. 23:43:28

Ragadozó madarat, emlőst tényleg nem eszünk de ragadozó halat (pölö tonhal) vagy ragadozó puhatestűeket (pölö tintahal) simán. A ragadozó madaraknak és emlősöknek általában szar az íze. De van kivétel is, medvét sok helyen ettek régen és a medve időnként ragadozó. Emberszabásút (majmot) Ázsiában és Afrikában sokan esznek de nagyon hasonló alakúak a testrészei az emberhez ezért a nyugati emberek undorodnak tőle. Én se ennék belőle.

jajmáhaggyámá 2008.12.09. 23:48:27

milena: nem kell annyit filózni. Együnk! XDD
Az morbid hogy vidám állatokat rajzolnak akik mintha örülnének hogy megeszik őket. De ugyanilyen a többi figura is. Van egy haverom aki mindig kiakad a csoki mikulás figurák miatt mert szerinte ez látens kannibalizmus, ő mikulofágiának nevezi XDD és legszivesebben be tiltaná a megehető emberi figurák gyártását.

Komment Elek 2008.12.09. 23:53:34

Majmokat enni kifejezetten veszélyes. Lásd ebola és egyéb nyalánkságok. Sertést enni meleg éghajlaton se életbiztosítás, nem véletlenül tiltott a Közelkeleti vallásokban. Egyébként amíg nem voltak hűtőkamrák itthon se vágtak disznót.

Mike36 2008.12.09. 23:55:18

"az ember a legvadabb, legkegyetlenebb, legfélelmetesebb lény a Földön" messze nem igaz
Csányi Vilmos rengeteget publikált ebben a témában, ajánlanám a figyelmedbe

másrészről, bocsánat de az ember nem préda, ergo ő esz meg más élőlényeket, nem fordítva, ha megmaradtunk volna növényevésnél, kb a gnuk szintjén állnánk, ezt jegyezze meg jól minden vega

milena 2008.12.09. 23:56:40

Jajmáhaggyámá,

igen, a csokimikulás is para egy kicsit. Sajnálom is szegényt, amikor leharapom a fejét :)

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.09. 23:56:56

Én nem irtózom a cukiságoktól, csak kevés rajtuk a hús. Egyszer viszont láttam egy videót cukiságokról, és nem nagyon érdekelte a kuktát halál. Ott azért volna mit tuningolni, lássuk be. Ragadozókat is eszünk, főleg vízit, de nyilván ami védett, ahhoz nem nyúlunk, ez ésszerűségi kérdés. Emberevést skippelném, ha nem muszáj, mert ahhoz is előbb meg kell halnia. Az ember az a fajta cukiság, amin sok a hús.

Szóval... valahol szerintem azzal, hogy hót nyugodtan esszük a húst, minden tudás birtokában, bizonyítjuk a ragadozóságunkat. Aki erre lelkiállapota miatt nem képes, az nem. Nem kell, hogy magunk csináljuk, lehet zenélni is, a munkamegosztás a falkában történő vadászatnak egy igen előrehaladott formája... nyilván a mészárszéken is szól a rádió, miközben melóznak. Ismertem egy hentes basszusgitárost futólag, na róla ne beszéljünk, ő ebben a rendszerben a jolly joker.

jajmáhaggyámá 2008.12.10. 00:00:19

Komment Elek hogy a brébe ne vágtak volna már disznót. Már a rómaiak is ették a disznót, nálunk a középkorban is voltak már disznótorok. Télen ölték, azonnal feldolgozták sonkának hurkának kolbásznak. Utána máris ment a füstölésre (egészségtelen de hatékony tartósítás) és ment fel a hideg fütetlen padlásra vagy a hideg pincébe. Hűtő kamrák mi? Itthon még a 60-as években is csak a városiaknak volt hütöjük az is jégszekrény volt. Falun semmi. Mégis ették a disznót két pofára XDD

Majom egyetértek veszélyes. A leg szörnyübb kaja az volt amikor tévében mutattak valami indiai éttermet ahol az élő majmot kikötik az asztal alá, középen van lyuk amiből kiáll a majom feje félig, lecsapják a feje tetetjét és mindenki kanalaz az agyából. A majom közben él amíg a vendégek ki nem eszik a légző központot vagy valamit Ennél durvább szerintem nincs.

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.10. 00:01:16

@Komment Elek :))) Nagyon szép, ahogy a tapintatossági létrán élesen elhatárolod a fingás említését az izomzat puha és élettelen minőségének megállapításától. :-)

@milena: azt hiszem, te egy kicsit értesz. Vagy én téged.

jajmáhaggyámá 2008.12.10. 00:01:59

Mike36: tök igazad van már mondtuk ezt itt egy páran hogy a növényevők lejjebb vannak a láncban.

Gnu XDD GNU NOT UNIX! XDD

Mike36 2008.12.10. 00:03:55

a növényevés mitől jobb? mert nem olyan aranyos, szőrös tündibündi? vagy mert nem ad ki hangot amikor elvágod? vegy mert nem bír elszaladni? egy aratás igazi tömegmészárlás

tudomásom szerint az agy fejlődéséhez állati fehérje kell, tehát saját gyerekével cseszik ki az, aki nem ad neki hűst
vagy ott a szója, rengeteg benne az ösztrogén, fiúgyereknek pl. nem adnék se tofut se egyéb szójaterméket

jajmáhaggyámá 2008.12.10. 00:09:33

Jaja, a szója télleg gáz. Fitoösztrogén (növényi ösztrogén) van benne és a szójás dolgokban (pölö szója olaj). Ez férfiakra és a nőkre is veszélyes lehet.

sTormy 2008.12.10. 00:09:45

a 2008.12.09. 22:31:05

Az első link mögött a szokásos hülyeség van, amivel úgy látszik, téged is sikerült megetetni. Csak húsevőkről (carnivore) és növényevőkről (herbivore) esik említés. Az ember mindenevő (omnivore). Legközelebb olyan cikket linkelj, amiben ez a szó is benne van. És legközelebb általánosban figyelj oda környezetismeret-órán. Mert ezt ott tanítják.

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.10. 00:12:08

@mike36: "vagy mert nem ad ki hangot amikor elvágod?" - köszönöm, nem tudtam, melyik érzékszervre való hatás lett az enyészeté a kommentek között, de hiányzott :))

Populáris kultúrára tudok hivatkozni: amikor a Jóbarátokban Phoebe - aki vega - terhes lesz, Joey vállalja helyette, hogy addig ő lesz vega, hogy Phoebe ehessen húst a gyerek(ek) miatt. Ez kedves gesztus, pláne h Phoebe pont a részemről álszentnek tartott okokból nem eszik húst.

A szójafasirtot kitiltottam az ingatlanból. Nem az ösztrogén miatt, hanem mert geci szar, és utána már jönnek a haverjai is, az alkoholmentes sör, meg a cybersex.

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.10. 00:23:02

@milena: a bolognairól annyit tudok, mint Kőhalmi Zoli - nem gondolnám, hogy tésztán, darált húson és paradicsomon kívül kell még hozzá valami. A tejjel megleptél. De hogy a tyúknak mije a tojás, esetleg kaviár, sajt, ilyesmi... Szintén Kőhalmi: embersajt. Amikor ezt a szót kimondta, sírva röhögtem, de így utólag, lehet, hogy köze van a felvetésnek ehhez a poszthoz.

milena 2008.12.10. 00:23:12

Oszkár,

ennek örülök :)

Ha kifejtem valakinek azt, amit az előbb írtam, általában túlérzékenynek neveznek...

milena 2008.12.10. 00:29:22

Reszelt sajt kell még hozzá, arra gondoltam a tejjel.

Kőhalmit sajnos nem ismerem. Az embersajtnak csakugyan van köze a poszthoz. Iszonyatos dolgokat csinálunk az állatokkal /-ból.

Ha csak belegondolok, hogy a sajt egy másik állat tejéből lesz, amit az ő borjának / gidájának kéne meginnia, kedvem támad nem fogyasztani többet. Csak sajnos jó ízű, úgyhogy bár evés közben eszembe jut, hogy ez a tehénből jön ki, és egyáltalán nem azért, hogy én fogyasszam el, mégis megeszem a végén...

jajmáhaggyámá 2008.12.10. 00:34:06

Milena sok kaja gusztustalan ha jól bele gondolsz. Rovarok bepállott hányadéka (méz), állati mirigyekből kipréselt testnedv összeerjedve, megtúrósodva (túró, sajt), állat fejéről és más részéről levagdalt húscafatok a saját gyomrába töltve (disznósajt), állat húsa darálva beletöltve a saját belébe amiben korábban a szar bugyogott (hurka, kolbász) sötöbö XD

Frank California 2008.12.10. 00:37:52

"Ezt tesszük mi az állatokkal. És ez nem baj."
Ezzel minden lénygeset elmondtál.
Mivel állatokról van szó nem baj.
Röhögök néha azokon aki az "állatok jogai"-ról meg halálhormonról és hasonlól baromságokról halandzsáznak, miközben tízezrek élnek fedél nélkül,és kilátástalanul.
Jó ízzel fogyasztok szárnyasokat, marhát, vadakat - igen őzet is.... :-)és sem nem viccelődöm vele sem nem vágok ájtatos pofát. Legfeljebb a pincérnek köszönöm meg, hogy finom volt.
Biztosan szörnyű dolog elpusztítani egy élőlényt, de különböztessünk már meg egy embert egy állattól. Lehet,hogy a vegák az állatokkal egy kategóriába sorolják magukat, de én nem. Mindazonáltal a mód ahogyan megölnek egy állatot sokféle lehet. Nem véletlenül külön szakma a hentes és mészáros. Szakértelem szükséges az állat lehető legkevesebb szenvedéssel történő megöléséhez.
Mondok még valamit, az állatok - főleg sertés- kivéreztetése nem szadizmus. A böllér adott esetben nem perverzióból, vagy szórakozásból csinálja, hanem mert hamar megromlik a hús.

HÚS-HÚS-HÚS EGYÉL HÚST..... :-)

a 2008.12.10. 00:40:39

sTormy 2008.12.10. 00:09:45

bocs, hogy kiabranditalak, de akkor elmondom megegyszer. a tablazat a lap aljan. amugy azt hiszem egy kicsit mar tobbet tanultam az altalanos iskolaban tanultaknal. te nem?!

kpityu2 2008.12.10. 06:07:08

Vegyél anyukádnak egy tartalék papucsot.

jajmáhaggyámá 2008.12.10. 07:17:34

a:
az a táblázat több helyen is hülyeség. Egy szót sem szól arról, hogy a herbivore (növényevők) állkapcsa és szája egészen hosszú (az emberé rövid), hogy a növényevők fogsora tagolt ívű (az emberé zárt patkó), hogy a növényevők őrlőfogai kifejezetten redősek (az emberéi kifejezetten nem azok), hogy a növényevők gyomra teljesen más felépítésű, több rekeszes (az emberé egy rekeszes), hogy a növényevők többsége kérődzik tehát az előemésztett táplálékot később visszaöklendezi a szájába és újra megrágja (az ember ilyet nem csinál).

A legnagyobb hülyeség pedig a körmök összehasonlítása.
Az ember KÉTLÁBŰ, a többi emblős négylábú, egészen más testtartásban járnak. Az ember keze és lába a majmokéhoz hasonlóan MEGRAGADÁSRA FOGÁSRA alakult át, a növényevőké nem.
Az embernek vannak ujjai, a növényevőknek nincs. Az ember tud szerszámot használni és ezért nincs szüksége se karomra, se összenőtt patára, a többieknek van.

Szóval nem tudom mit bizonyít a táblázat a szerzője manipulációs szándékain és a biológiához való hülyeségén kívül XDD

Starfux 2008.12.10. 08:04:52

"Ragadozó madarat, emlőst tényleg nem eszünk"

Állítólag az oroszlán is ehető. Jared Diamond kóstolta. Szerinte ez egy tévhit.
Csak persze nem érdemes ezért tenyészteni az oroszlánt, mert rengeteg HÚST kell neki is megennie, hogy meghízzon, ami nem gazdaságos.... :)

Valaki a sok közül 2008.12.10. 08:14:32

Mindenevők vagyunk, ez az állatok és a növények pechje. Mellesleg ha szöcskék lennénk, a rigó cseppet sem moralizálna azon, hogy élve feltűzzön egy tüskére.

Egyébként szociálisan és mentálisan a fehér ember túlságosan fejlett, ezért valószínű ki is fog halni, mert a kevésbé moralizáló, inkább saját fajfenntartásukkal törődő népek elnyomják őket. Ez az evolúció. Az evolució szempontjából nem az a lényeg, tudsz e a világűrben járni, vagy BMW-d van e, hanem az, hogy hány utódod éli túl a szaporodóképes kort.

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.10. 09:05:58

@Starfux: :) És ha oroszlánt tenyésztenénk étkezési célból, DE növényekkel etetnénk? Büdöset fingana, vagy csak egy arborétumnyit zabálna fel naponta? Szegény... Meg hugyozni járna egész nap. És tudálékossá is válna, hippi könyveket olvasna, és ami nem underground, arra köpne egyet, hogy "az szar".

Az megvan, amikor Woody Allen az Annie Hallban New Yorkból rövid időre Los Angelesbe látogat, ahol szembesül a helyi "tudatos" életformának megfelelő étlappal? "Hát... akkor én mondjuk egy adag lucernabimbót kérek, élesztőpürével."

camparisoda 2008.12.10. 19:18:23

Valaki a sok közül, rátapintottál egy szinte tudatalatti gondolatomra, ezzel a fehér ember kihalással. Beleborzongtam, és most furdal a lelkiismeret az utódaim számát illetően.
Először én sem értettem, miért is született ez a poszt, de a sok hozzászólásból is látszik, hogy a téma nem érdektelen. Szeretünk szembeállítani dolgokat, embereket, csoportokat.
A festmények fantasztikusak, és szintén elgondolkodtatóak. :)

camparisoda 2008.12.10. 19:41:55

Én majdnem vega vagyok, nem álszent okból, hanem mert nem szeretem a hús ízét és állagát. Ritkán, és keveset eszem húst, a zöldségeket nagyon szeretem. Jobban különbözik az ízük, mint a húsoké, változatosabbá teszik az étkezést. Viszont a sajtokat imádom, és vallom, hogy egy finom fokhagymás-paprikás abált szalonnának nincsen párja - sok-sok paradicsommal, hegyes erőssel, lila hagymával, retekkel, és habos kenyérrel :)

Vacsoráááát!

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2008.12.12. 11:41:51

A zöldségektől leszel olyan mélabús!!!

certaldo 2008.12.26. 14:01:54

Szia! Holnap indulunk Brüsszel-Bruges-Gent-be, épp a múzeumokra keresgéltem és téged is "kidobott" a net. A Groeninge-be feltétlen elmegyünk, majd beszámolok.

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.26. 14:50:14

@certaldo: Hogy nem szégyelled magad! :) Jó kis program a két ünnep közé (sőt, RÁ az egyik ünnepre se rossz), jó szórakozást!

certaldo 2008.12.26. 19:06:35

Köszi, majd igyekszünk. Igen, lesz RÁ is, a szilveszter-újév kombót még odakünn töltjük.

Oszkárság

Nem művésznév, nem rajzfilmnév. Azon kevés dolgok egyike az életemben, ami nem vicc. A titkos szuperhős nevem Mr. O, a blogjaimban nosferato néven publikálok, a barátaim pedig Oszinak szólítanak. A nevem Horváth Oszkár. Néha felhúzom magam.

onkenyes-201504.jpg

oszkarsag-2015-in.jpg

Friss topikok

Feliratkozás

Egyéb címkék



süti beállítások módosítása